Jump to content

ANAGASA

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ANAGASA objavio

  1. Više je suvlasnika unutar trgovačkog društva. Od njih su 2 člana uprave. Sumnja se u legalnost poslova koji su u nadležnosti uprave odn. jednog člana uprave koji je i direktor. Da li o pokretanju revizije može odlučiti drugi član uprave koji je ujedno i suvlasnik ili se traži većinska odluka svih suvlasnika. Firma posluje već 6 godina i nikada nije bila revizija. Prihod na godišnjoj razini iznosi oko 4.000.000,00 kn.

  2. Moj je suprug nezaposlen a ja ću uskoro roditi i imam pravo primati porodiljnu naknadu 6 mjeseci. Budući da je moja plaća dosta visoka - poslije 6 mjeseci idem na posao. Moj je suprug nezaposlen ali nema nikakav status na burzi već se liječi od psihičkih problema, prijavljen je u Centru za socijalnu skrb ali ne prima nikakvu pomoć. Može li on primati porodiljnu naknadu idućih 6 mjeseci?

  3. U firmi sa više suvlasnika otkriveno je da je jedan od suvlasnika koji je direktor i koji ima jednak udio kao i ostali - 4 puta prosle godine podigao dividendu. Buduci da on jedini ima uvid u racun - mi ostali to nismo znali. Je li to zakonski i kome da se obratimo oko ovih radnji pa da ga prijavimo? Hvala

  4. Poštovani,

    udajem se 08.02. Moj budući suprug korisnik je socijalne pomoći, ima karticu za pučku kuhinju i sva prava s obzirom da ništa ne posjeduje u Hrvatskoj a ja sam u stalnom radnom odnosu. Molim da mi kažete kakva su njegova prava kada uđemo u brak. Živjeti ćemo u kućici koja je u jednom dijelu moje vlasništvo. Podnio je zajtjev za dodjelu penzije iako procedura dugo traje. Nesposoban je za rad.

  5. Zanima me mogu li biti skrbnik svoga zaručnika? Može li zaručnik-štićenik iako prima socijalnu skrb raditi u nekoj firmi i do koje visine može biti njegova plaća? On je psihički bolesnik. Hvala

    Prijavljen je na Knežiji i da krenemo u dobivanje skrbništva kome se trebamo javiti?

  6. Zahvaljujem puno. Zanima me i što je sa novcem jednog od vlasnika koji je stavljen bez Pozajmnice u bankovnu garanciju? Koliko vidim on je to stavio bez ikakvog ugovora, a radi se o direktoru i to je uložio kao fizička osoba. Dio novca pri isteku jednogodišnjeg ugovora sa bankom može i biti podignut pa pretpostavljam i vraćen istom. Kako se tretira ostatak novca? Pretpostavka je da je ta osoba to učinila kako bi imala najviše novca uloženog u firmu a time i u budućnosti mogućnost da mijenja osnivački ugovor.Zahvaljujem na hitnom odgovoru.

    PONAVLJAM! Na računu ima uistinu dovoljno novaca da se isplati kompletan ulog i kamate ukoliko postoji volja istog da podigne novce. Po kojem modusu onaj koji je uložio najviše - direktor može dići sav novac + kamate?

  7. Molim odgovor kako definirati vlasnički udio u našoj firmi u kojoj su 4 vlasnika i prilikom osnovačkog ugovora imaju jednak postotak u osnivačkom kapitalu. Međutim usmenim dogovorom dvoje je uložilo i to temeljem pozajmnica novac u firmu i usmeno je dogovoreno da je to i posudba preostalim članovima firme a kasnije će se taj novac vratiti iz dobiti društva. Međutim sada direktor firme koga su trojica izabrali za direktora - dakle prvi među jednakima nastoji promijeniti početni ugovor s obzirom na realni novčani udio i firmi sa kojim se ostatak i ne slaže budući da su znali što smjera direktor i oni bi uspjeli pribaviti novac. Svih četvoro uložilo je svoje znanje, sposobnosti, klijente, entuzijazam te kako i to vrednovati? Molim pomoć!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija