Jump to content

pletem

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je pletem objavio

  1. Poštovani

    trebam pomoć u zavrzlami

     

    Dakle...Moj otac je vlasnik stana broj 1 i želi taj stan prepisati na mene i sestru sa klauzulom o doživotnom korištenju.

    sestra i ja smo suvlasnice stana br2 kojeg smo također dobile od tate.

    Evo pitanja: da li je bolje da budemo suvlasnice (svaka po pola od ta dva stana) ili da to napravimo pravno tako da je svaka vlasnica jednog stana?

     

    Koliko mi znamo- ukoliko ja poklonim sestri polovicu stana br2, moramo platiti porez(tipa 5% ukupne vrijednosti stana). A može li se to napraviti tako da ja poklonim tati svoju polovicu stana br2 a on nakon toga to pokloni sestri kako bismo izbjegli taj porez? Legalno, naravno.

     

    Dodatak: načuli smo da se u EU plaća porez i prilikom darovanja sa oca na djecu i obratno, sa djece na oca. Da li je to istina i kakvo je stanje kod nas, hoće li i nas to zahvatiti?

     

    Eto, hvala unaprijed na savjetu,ako što nije jasno ( :D ) recite da probam razjasniti.

  2. rubens je napisao:

    Persevera,

     

    ničim ne nisi impresionirala, a pogotovo ne neargumentiranim permanentnim provociranjem i omalovažavanjem.

     

    I ubuduće, ukoliko ću biti u mogućnosti, pokušat ću umanjiti štetu koju proizvodiš ovdje pozivajući se na nepostojeće novinske članke iz nekih drugih država, sustava, a zbog dobrobiti korisnika foruma.

     

    a to što je ovaj moderator itekako pristran, to nema veze? Super ste mi kad kažete da se ne poziva na neke internetske i nepostojeće članke, samo vam zakon drži vodu. A najdraži dio mi je onda što imamo krasna dva zakona koja si kontriraju, naravno, bez smisla i razuma. Fuj.

  3. rubens je napisao:

    Onda lijepo otvorite novi post sa temom koja će odgovoarati našem prepucavanju ovdje, naime ja pričam (pišem) o Zakonom propisanom protokolu, Prograu obveznog cijepljenja djece školske i predškolske dobi, što je i postavljač pitanja imao na umu, dok je ovo što Vi navodite definitivno van teme.

     

    Imamo stručne službe Ministarstva i institucije sistema koje itekako vode računa o ovim stvarima, a generaliziranje može dovesti do toga da nekog dovedete u zabludu.

     

    I da se razumijemo jednu svar, nit sam pobornik cijepljenja, nit sam pobornik necijepljenja, takve stvari porebno je prepustiti struci (doktorima), državnim institucijama (ministarstvu zdravstva), ne pojedinačnim elaboratima i mišljenjima........

     

    Mda, ne budite naivni ko malo dijete, jedino o čemu vode računa je njihova profitabilnost i profitabilnost farmaceutske industrije, a ne ugrožavanje djetetovog imuniteta i života cjepivima punim žive i aluminija koja su u prodaji i prije testiranja! Govorite o tome kako necjepljena sjeca ugrožavaju cijepljenu?? Nitko nije spomenuo da je svako dijete koje se cijepi ZARAZNO tom bolešću idućih 21 dan! Zato što je u cjepivima živi virus tih bolesti. Al to vas ne brine. Niti to što sva ta cjepiva koja dijete u dobi od nekoliko dana, par mjeseci i slično primi mogu uzrokovati autizam, neurodermitis, alergije, paralizu, i stotine drugih autoimunih bolesti. Ja ću reći samo jedno- kada mi se potpiše pedijatar na izjavu da neće biti posljedica na cjepivo, tada ću i ja razmisliti o tome. Do tada, uvijek se mogu pouzdati u krasnu neučinkovitst našeg sudstva :D Pozz

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija