Jump to content

Lefty

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Lefty objavio

    zk izvadak

    Meni nekako najlogičnije da izađemo pred sud i da sudac utvrdi da tu nema muljaže.Glupo mi je maltreturat njegovu kćer jer ovo je ipak naša greška.

    Ja isto mislim da je to najjednostavnije.Jel se radi o Zagrebu ili?

    zk izvadak

    e notarice i onda da plati dva puta porez. smiješno. logičnije je da raskine prijašnji ugovor sa nasljednicom i odmah sklopi novi te utvrdi da je sve plaćeno (to može biti i klaizula u novom ugovoru). nakon toga ova podnese prijedlog radi provođenja ost. postupka. caka je i ta što bi to nasljednicu koštalo par tisuca kuna pa je upitno da li ce pristati.

    Ne kužim ovo.Može pojašnjenje?Kako raskine ugovor s nasljednicom?Pa nije ga s njom ni sklopio.

    :-?

     

    zk izvadak

    Pokrenuti zk ispravni postupak,nasloviti ga na nadležni ZK sud,navesti o čemu se radi(koja nekretnina,čestica,na kome se vodi,zašto,kako ste stekli vlasništvo itd,priložiti pisane dokaze(ne originale!),predložiti svjedoke i to je to,čekati poziv za raspravu.

    Ako je sve čisto kako kažete ne bi trebalo biti problema,jedino ne znam koliko ti postupci traju.

    Nemam sad vremena za detalje,možda poslije...

     

    :wavey:

  1. Da li je sud pri donošenju odluke o razvodu braka OBVEZAN odlučiti i o uzdržavanju maloljetnog djeteta?Naime,čitajući Obiteljski zakon čini mi se da je to tako,ali što ako je supružnik nekakva sirotinja koja nema ni za sebe dovoljno i uz to stranke ne traže donošenje takve odluke?Mislim,šta se time postiže u takvom slučaju?

    Naravno,sve pod pretpostavkom da takva dužnost suda zaista postoji.

    Ajde,ako me netko može prosvijetlit,bio bih zahvalan. :-)

  2. Sklopite ugovor o doživotnom uzdržavanju,ovjerite ga i nakon bakine smrti sve što je u ugovoru navedeno prelazi u vaše vlasništvo.

    Tetke nemaju pravo na nužni niti bilo kakav drugi dio.

    Ako budete fini prema baki,a u što ne sumnjamo, nema šanse da vam se nešto ospori.

     

  3. Nadležnost suda propisana je uglavnom u Zakonu o parničnom postupku,tamo možete pronaći i odgovor kojem sudu treba podnijeti tužbu u vašem slučaju.Nije problem,zakon možete pronaći na internetu pa u prvom dijelu imate naslov nadležnost,i to je to.

    Što se tiče drugog dijela pitanja,tako je,svatko bedast može podići tužbu,e sad da li će tužba biti uzeta u razmatranje ili će biti odbačena to je drugo pitanje.

    A tek da li je tužba osnovana i da li će se s njom postići nešto osim financijskog troška,e to je već treće pitanje. :-)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija