Jump to content

prolaznica

Korisnik
  • Broj objava

    64
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je prolaznica objavio

  1. indubioproreo je napisao:

    Tako je, imam saznanja da se zbog ne - anonimizacije spisa od strane kandidata zovu uredi punomoćnika koji su zastupali stranke! I ne samo to, nego cijeli primjerak prave presude stigne u "učionicu" i onda se prepisuje. Žalosno je da se netko tko sutra želi biti odvjetnik ili sudac koristi takvim sredstvima. Još je žalosnije da informacija iz ureda punomoćnika ili suda procuri! U kakvoj mi to zemlji živimo? Nije ni čudo kakvo nam je pravosuđe! Budućnost pak još tmurnija. Stoga apeliram na one koji organiziraju ovaj ispit i koji čitaju ovaj forum, a znam da čitaju, da malo razmisle o načinima sprečavanja ovih katastrofa!

    Potpisujem ove gore retke. Notorna je činjenica da je najmanje četvrtina kandidata u mojoj učionici prepisivala originalnu faksiranu ili mailanu presudu :-( To je svakako posvjedočenje teze o objektivnom pravosudnom ispitu i regrutaciji najkvalitetnijeg kadra u hrvatskom pravosuđu kakvim su se tezama busali u prsa najviši pravosudni dužnosnici neposredno prije i početkom primjene novog PI-a.

    :palacdolje:

    Bilo bi zgodno da i suci ispravljači pisanih radnji malo bace oko na ovaj forum pa uzmu u obzir na koji način su neke presude neobično kvalitetne, pa ove običnih poštenih smrtnika nagrade pristojnim bodovima :-D

  2. Evo,danas smo imali i viška vremena za pisat građansku tako da bi taman mogli dopunit onu jucerasnju kaznenu ;-)

    Raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju, po ZN-u dok nije bio reguliran ZOO-om, ali nevelika razlika, tužba i protuzba,o kojoj se odlučuje ako bude usvojen tuzbeni zahtjev, par svjedoka, ugovor, dokumentacija, i dvostruki odbijanac.

    Biti ce fantastičnih 10ki na ovoj presudi a shodno tome i daljnje anonimizacije spisa, nadam se damo da moja zbrckana i isarena presuda nece biti uspoređivana s navedenima :-P

  3. Layer, imas ti i previse snage kad si uspio analizirat ove tehničke (ne)uvjete ;-)

    Ja nisam ni izasla svih 8 sati i napisala sam presudu za 0 bodova po mom mišljenju.

    Presuda, silovanje, je "silovanje" budućih pravosudnih dužnosnika, vježbanje prepisivanja iskaza milijun svjedoka i ocjena vjerodostojnosti posebno iskaza oštećene odn. optuženika i ništa više,jeli pristala ili nije, pa izvolite pisat ako stignete...suci bi takvu presudu diktirali najmanje tri dana s tim da su proveli raspravu i neposredno ispitali optuženog i oštećenu i odlučili čijem će iskazu vjerovat.

    ukratko iživljavanje, testiranje znanja psihologije a ne prava,bezveze :-(

    sutra nek nam daju jedno 16 susjeda,8 nek iskazuju za tuženika, 8 za tužitelja, trgovačkog papira imamo ;-)

  4.  

    Tako izračunati troškovi tuženikovog zastupanja do sniženja tužbenog zahtjeva iznose: za zastupanje na ročištima od 23. svibnja 1996. godine, 22. siječnja 1997. godine i 10. travnja 1997. godine po 30.300,00 kn, za ročišta koja su odgođena od 9. lipnja 1997. godine, 8. rujna 1997. godine i 3. studenog 1997. godine po 15.150,00 kn, te za obrazložene podneske od 21. listopada 1996. godine, 17. siječnja 1997. godine i 21. ožujka 1997. godine po 30.300,00 kn, što ukupno iznosi 227.250,00 kn, a zajedno sa obračunatim PDV-om od 22% 277.245,00 kn.

     

    Na navedene parnične radnje tuženiku su priznati troškovi izračunati prema vrijednosti predmeta spora od 600.000,00 kn u ukupnom iznosu od 52.525,00 kn. Dakle, u svezi djela tužbenog zahtjeva na koji se odnosi djelomično povlačenje tužbe, tuženiku su nastali troškovi u iznosu od 224.720,00 kn, pa budući da u odnosu na taj dio tužbenog zahtjeva tužiteljica nije uspjela u parnici, tuženiku pripada na naknadu navedenih troškova u cijelosti.

     

    a zašto je tuženiku do smanjenja tužbenog zahtjeva priznat cijeli trošak na vps: 3.000 000 kuna a ne razmjernidio prema smanjenom "povučenom" dijelu tužbenog zahtjeva od 2 400 000 tj. s kojim tužitelj nije uspio do smanjenja???

  5. Bok ljudi,

    jel ima itko saznanja o najavljenoj (op.a. na usmenom prosli ponedjeljak) novoj literaturi iz EU od roka u lipnju? Nadam se da nece zakomplicirat "pitku" skriptu s par redaka Lisabona....Samo da je objave...

  6. evo da se pridružim komentarima slušača..

    ja sam bila prije tjedan dana slušat ispit, dvoje je kolega proslo, jedan pao i to na građanskom i trgovačkom, što je bila predzadnja grupa pitanja,komisija je bila sessa-glušić-novak-damjanović-kalebić/kaladić kako vec ne znam..

    komentari ostalih slušača su bili da je novakica postala oštrija, mozda jer je bila predsjednica komisije, ali meni se njezin način ispitivanja svidio

    inače kolega koji je pao jaaako je brljao zoo ali ga je i damjanovicka jako cjepidlačila-npr. solidarni dužnici pa članak po članak je ispitivala, sta je s ovim sta s onim, bas grozno, i onda trgovačko i stečaj je muljaao jaaako :-(

    eto toliko...

  7. Kolega matejd, najprije čestitke na položenom ispitu a potom na odličnoj analizi, potpisujem svih 7 točaka iako je ispred mene još najmanje 3 mjeseca učenja, grozim se skripti, knjiga i numeriranih pitanja i raznoraznih kalkulacija.

    Hvala Bogu da još netko tako misli :-)

    Pozdrav.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija