Jump to content

joki0000

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je joki0000 objavio

  1. Pišite prigovor točno tim riječima, da ste vozili sasvim normalno i opušteno po praznoj autocesti, da isključivo svojom greškom niste obraćali pozornost na prometne znakove i da ste previdjeli znak ograničavanja brzine i znak vijadukta, da priznajete počinjeni prekršaj, da žalite zbog njega i da nećete više nikada ništa slično ponoviti.

     

    Uz prigovor priložite svoju platnu listu, ugovor o radu i potvrdu iz porezne da imate ili nemate imovine odnosno prihoda iz imovine i/ili svašta nešto što bi vam išlo u prilog smanjenja kazne.

     

    Po takvom prigovoru sud ni vas ni policajca neće pozivati na saslušanje, već će vanraspravno odlučiti o prekršajnom nalogu.

     

    Ovlast suda je da potvrdi kaznu policije, da izreče novčanu kaznu na iznos od 1000 do 3000 kuna i izreče zaštitnu mjeru zabrane upravljanja kategorijom vozila kojom ste upravljali u vremenskom trajanju od 1 mjeseca do 12 mjeseci, da zaštitnu mjeru uopće ne izreče ili da je izreče u uvjetnom obliku.

     

    Ukoliko napišete kvalitetan i jednostavan prigovor sa dobrim prilozima i na vrijeme ga predate u nadležnu policijsku postaju, mislim da će sud drastično smanjiti novčani iznos kazne i odrediti zabranu od 1 do 3 mjeseca.

     

    Mene su u 1.mj 2011. god isto tako zaustavili na autoputu, ograničenje 100, a ja vozio oko 170, a sa umanjenjem od 10% iznosilo je 152 km/h. dobio sam 2 mjeseca i 3000 kn, što sam već odslužio. Meni je najgore bilo, kada su me zaustavili pitali da li imam 1000 kn za platiti na licu mjesta, jbg nisam imao i rekli su da onda ništa..... i dobio sam tu kaznu koju sam dobio 2 mj. 3000 kn i 3 kaznena boda. Da li netko zna zašto su oni meni ponudili 1000 kn za platiti na licu mjesta?

  2. Ok. Sada sam malo računao, pa ipak neću dobiti zabranu za sve kategorije jer ću imati 3+2+2+2 = 9 kaznenih bodova.

    Po tome bih trebao dobiti 9 mjeseci zabrane za onu kotegoriju kojom sam pretežito sakupio bodove......

    Barem tako kaže čl.286 st.7 ZOSPC.... Jesam li u pravu?

     

    Probati ću jedan od ovih prekršaja rastegnuti na 2 godine do pravomoćnosti tako da mi koji bod ode u zastaru (osim ako opet nešto ne promjene), nadam se da ću uspjeti. :namiguje:

  3. Pozdrav!

     

    E ovako, ja sam ove godine napravio 4 prekršaja (brebrza vožnja, 2 puta alkohol i jednom vožnja u krivom smjeru...crna godina) i sakupiti ću 10 kaznenih bodova. Još svi prekršaji nisu pravomoćni, ali kada budu, mislim da ću ukupno dobiti preko 12 mjeseci zabrane upravljanja.

     

    Moje pitanje je: Kada odgulim zabrane upravljanja zbog gore navedenih prekršaja da li tek onda počinje teći zabrana upravljanja zbog sakupljenih 9 kaznenih bodova ili zabrana upravljanja zbog kaznenih bodova ulazi u trajanje zabrane koju ću dobiti zbog gore navedenih prekršaja?

     

    Recimo: 12 mjeseci zabrane upravljanja zbog svih gore navedenih prekršaja + 12 mj zbog sakupljenih 9 kaznenih bodova = 24mj zabrane upravljanja ili se to nekako drugačije računa?

    Bilo bi super kad bi bilo 12-12=0, tako bih gulio 12 mj samo zbog počinjenih prekršaja.

     

    Da li Vam je jasno što sam htio pitati?

    :misli:

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija