Jump to content

Helper

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Helper objavio

  1. Korisnik je onaj tko sklopi ugovor sa nositeljem prava autorskih djela, no ako ne sklopi ugovor ne može se smatrati korisnikom (moje tumačenje). To bi značilo da je onaj tko organizira privatnu zabavu KORISNIK autorskog djela iako nije sklopio ugovor.

     

    [/i]Tu obvezu korisnik preuzima na sebe samo potpisivanjem ugovora, no ako ugovora nema, nema niti ove obveze. Nema ugovora, nema korisnika, nema korištenja.

     

    Poštovani,

     

    ovo nije pravilno sagledavanje problematike. KORISNIK je onaj tko autorsko djelo koristi, sa ili bez ikakvog ugovora. Razlika je samo u tome da li to čini legalno (uz odobrenje tj. ugovor) ili ilegalno. Propustili ste primjetiti da u čl. 160 ZAPSP-a stoji da je KORISNIK dužan PRIJE početka korištenja ishoditi odobrenje...dakle...bez ugovora ili odobrenja nije moguće legalno ni početi sa korištenjem.

     

     

    Ako se radi o privatnoj zabavi doista nije potrebno odobrenje za korištenje. U praksi to je izvedivo i u prostoru koji je inače definiran kao javni....npr caffe bar.

  2. Poštovani,

    potrebna Vam je dozvola ZAMP-a. Radi se o tzv. standardnoj večeri sa glazbom uživo za koju se mora ishoditi odobrenje ZAMP-a. Svaka takva prigoda mora se posebno prijaviti, a odobrenje (dozvola) se izdaje za svaku takvu prigodu pojedinačno. Ukoliko se radi o objektu sa kontinuiranom ponudom glazbe uživo (npr. svake subote) tada je moguće sklopiti ugovor sa ZAMP-om te na jednom mjestu odjednom riješiti pitanje odobrenja za sve planirane prigode.

     

    Osim toga trebalo bi kontaktirati i nadležnu policijsku postaju te i od njih zatražiti suglasnost. Detalje oko tog djela ne znam pa Vam preporučam da uputite upit direktno k njima.

  3. Poštovani!

     

    Ako razmotrite što se događa putem ZAMP-a u korištenju pjesme "Moja domovina "tada

    bi mogli doći do nekakvih zaključaka .

    Moja domovina je pjesma nastala u najvećem ratnom pohodu četnika i JNA na RH nastala je od mnogobrojnih autora i izvođača . Autori su već tada nagrađeni za svoj rad i trebali bi biti

    ponosni da se pjesma želi izvoditi.Postavlja se pitanje da li je to pjesma koja treba dati nadu hrvatskim građanima ili treba im biti novčano zabranjena te time dodatno ohrabrenje četnicima i komunističkim ubicama,udbašima da samo naprijed stupaju u uništavanju svega što je hrvatsko a ponajprije nadu u bolje sutra .

     

    Pozdrav!

     

    Radi ispravke netočnih (da ne kažem zlonamjernih) navoda....pjesmu ''Moja domovina'' nisu napisali mnogobrojni autori već Zrinko Tutić i Rajko Dujmić. Autor je nagrađen za svoj rad kada za to primi honorar koji mu pripada, pa i honorar od prava na javno izvođenje. Po Vašoj teoriji jednako tako bi i pekar trebao biti sretan što netko želi jesti njegov kruh...ili ugostitelj zato što je netko došao u njegov kafić....ili Opel zato što netko voli voziti njihove aute ???!!! Zato bismo sve to trebali dobiti besplatno ??!! Moram priznati ideja mi se sviđa....ali da je i smiješna....smiješna je.

    Dovođenje u bilo kakvu vezu autorskog prava i četnika i sveg ostalog nabrojanog je u najmanju ruku neukusno.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija