Jump to content

tacle

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je tacle objavio

  1. Ne znam je li žalba odgađa ili ne odgađa ali porezno rješenje je s datumom 17.11.2011. i u izreci stoji :"žalba odgađa izvršenje rješenja." kao i u obrazloženju : "žalba odgađa izvršenje rješenja na temelju članka 167. stavak 1. općeg poreznog zakona." tako da što prije moram uložiti žalbu.

  2. Nakon ostavinske rasprave dobila sam oporučno 2/3 ruševne kuće s pripadajućim dvorištem.Danas sam primila porezno rješenje po kojemu moram platiti 8000kn poreza. Pošto sam studentica i nezaposlena, nemam vlastitih izvora prihoda.To mi je prva nekretnina. Živim s ocem u njegovom stanu, umirovljenikom, koji je vlasnik 1/3 kuće. Zanima me koje bi osnove u žalbi mogla navesti da se smanji iznos poreza na promet nekretnina, ili da se odgodi isplata, ili omogući isplata poreza na rate.Zanima me kako izračunavaju tržišnu vrijednost kuće i dvora (u rješenju piše: u naravi procjena izrađenog građevinskog zemljišta jer je kuća ruševna), čini mi se da je iznos prevelik. 2/3 kuće je bilo tetino.Ona je zadnje 4 godine živjela s nama u kućanstvu.O njoj sam se ja brinula jer je bila stara i slabo pokretna. Zanima me bi li mogla zbog tih okolnosti dobiti neku olakšicu za plačanje poreza.

  3. Nakon ostavinske rasprave dobila sam oporučno 2/3 ruševne kuće s pripadajućim dvorištem.Danas sam primila porezno rješenje po kojemu moram platiti 8000kn poreza. Pošto sam studentica i nezaposlena, nemam vlastitih izvora prihoda.To mi je prva nekretnina. Živim s ocem u njegovom stanu, umirovljenikom, koji je vlasnik 1/3 kuće. Zanima me koje bi osnove u žalbi mogla navesti da se smanji iznos poreza na promet nekretnina, ili da se odgodi isplata, ili omogući isplata poreza na rate.Zanima me kako izračunavaju tržišnu vrijednost kuće i dvora (u rješenju piše: u naravi procjena izrađenog građevinskog zemljišta jer je kuća ruševna), čini mi se da je iznos prevelik. 2/3 kuće je bilo tetino.Ona je zadnje 4 godine živjela s nama u kućanstvu.O njoj sam se ja brinula jer je bila stara i slabo pokretna. Zanima me bi li mogla zbog tih okolnosti dobiti neku olakšicu za plačanje poreza.

  4. Nakon ostavinske rasprave dobila sam oporučno 2/3 ruševne kuće s pripadajućim dvorištem.Danas sam primila porezno rješenje po kojemu moram platiti 8000kn poreza. Pošto sam studentica i nezaposlena, nemam vlastitih izvora prihoda.To mi je prva nekretnina. Živim s ocem, umirovljenikom, koji je vlasnik 1/3 kuće. Zanima me koje bi osnove u žalbi mogla navesti da se smanji iznos poreza na promet nekretnina, ili da se odgodi isplata, ili omogući isplata poreza na rate.Zanima me kako izračunavaju tržišnu vrijednost kuće i dvora (u rješenju piše: u naravi procjena izrađenog građevinskog zemljišta jer je kuća ruševna), čini mi se da je iznos prevelik. 2/3 kuće je bilo tetino.Ona je zadnje 4 godine živjela s nama u kućanstvu.O njoj sam se ja brinula jer je bila stara i slabo pokretna. Zanima me bi li mogla zbog tih okolnosti dobiti neku olakšicu za plačanje poreza.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija