Jump to content

Robi77

Korisnik
  • Broj objava

    44
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Robi77 objavio

  1. prije 4 sati , weezz0 je napisao:

    @robi77

    smatram da se u takvom slucaju moze radniku dati otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora kojeg radnik ima pravo odbiti potpisati i onda postujuci rokove mislim da radnik ima pravo na naknadu za nezaposlene ako ispunjava sve potrebne ostale uvjete za ostvarivanje tog prava.

    A što je s otpremninom? Neki rade na tom radnom mjestu i do 30 godina. 

     

  2. Zdravo! Imam i ja jedno pitanje. Radim u domu za starije i nemoćne kao portir. Nešto se priča da bi novom sistematizacijom mogao se smanjiti broj portira jer treba veći broj njegovatelja. Drugim riječima portirima bi bilo ponuđeno da idu na radno mjesto njegovatelja. Pošto ni jedan portir nema tečaj za njegovatelja, a niti želi taj posao obavljati može li se uvjetovati radniku da završi tečaj i bude njegovatelj ili otkaz?

  3. prije 33 minuta, TonyBob je napisao:

    Nisam čuo za to, možda je to nešto novo. Banka jamca treba za cijelo vrijeme otplate kredita. Možda se može jamac zamijeniti nakon nekog vremena, ne znam.
    Nazovite banku i pitajte, ne vezano uz vaš slučaj, predstavite se kao potencijalni klijent za kredit.

    nisam ni ja čuo zato pitam, svakako ću se interesirati. 

  4. Poštovani,

    moj prijatelj me moli da mu budem jamac na kredit na 6 mjeseci jer tako traži banka (Agram banka) od njega pošto nema stalnog 12 mjeseci staža. Radi se o kreditu za refinanciranje blokade. Ako pristanem biti jamac na 6 mjeseci pretpostavljam da to mora biti negdje naznačeno da je jamstvo od 6 mjeseci odnosno datum kada prestaje biti se jamac. Molim vas da mi date savjet glede toga postoji li takvo kratkoročno jamstvo, ako da mora li to biti negdje naznačeno. 

    Molim da mi odgovoriti čim prije, hvala!!!

  5. Sastavljanje plana rada, ako se trudiš držati svih mogućih propisa (dnevni odmor, tjedni odmor, dnevna satnica, tjedna satnica, mjesečna satnica, možda noćni (?)...), još ako nemaš dovoljno ljudi da sve to pokriju... nije jednostavan posao.

    Moja bi preporuka išla u smjeru da se dogovorite sa nadređenom, ali da prije toga sami pripremite plan rada i iznesete joj ga kao prijedlog.

     

    Slažem se da bi to bilo najbolje riješenje.

    Prvi sastanak nam je bio kad je postala šefica, da nam se predstavi da nam je sada ona šef, tad smo iznjeli probleme vezane uz jednog zaposlenika koji svoj posano površno radi tj. svi rade za njim što on ne napravi tako da imamo dvostruki posao za vrijeme radnog vremena pa se ništa nije promjenilo i šefica zna da nema promjena kod te osobe no ne reagira. Ponekad pomislim da nam je ona šefica samo zato jer kao voditelj ima veću plaću.

  6. Radim u Domu za starije i nemoćne (u državnom vlasništvu) na recepciji dnevna satnica mi je 7 sati dnevno tako da mjesečno radim 3 dana duže u mjesecu od onih koji imaju satnicu od 8 sati dnevno.

    Šefica nam stalno daje radne vikende koji puta jedan vikend mjesečno imamo slobodno, a ostalo slobodne radne dane u tjednu dakle ne i subotom i nedjeljom.

    Kako da ja dobim više slobodnih dana za vikend a ove slobodne dane u tjednu radim. Postoji li kakav zakon ili pravilo i sl. vezano za to?

     

    Prije smo radili kad smo imali staru šeficu 6 dana i jedan dan u vikendu slobodan i svi smo bili zadovoljni nova šefica koja jei vikendom slobodna pa niti nezna kako je to raditi vikendom radi raspored kao što sam gore naveo vikendi su nam uglavnom radni.

  7. U zgradi u kojoj ja živim pola njih je nešto pregrađivalo no nikad nitko nije za to odgovarao, osim jednog koji je pola ulaza zebi pregradio no sud je presudio u njegovu korist iako smo svi stanari suvlsnici pregrađenog dijela koji je sebi pregradio. On je odvjetnik i odmah nam je rekao da ćemo izgubiti spor kako je i bilo iako je cijeli ulaz svjedočio protiv njega.

    Nadam se da ćeš dobiti koji pravni i stručni savjet, ja čekam već dugo da mi ga netko da na moj zadni post i temu.

  8. Kako su u postupku naknadno pronađene imovine opet spomenute čestice iz ostavinskog postupka?

     

    Na prvoj ostavinskoj su spomenute katastarske čestice iz posjedovnog lista, a na drugoj iste katastarske čestice samo u zemljišnim knjigama

    pokušao sam napraviti prijedlog za ukljižbu na temelju riješenja u kojem se spominju čestice iz posjedovnog lista, ali na sudu mi nisu dali rekli su da moram pono provesti ostavinu kao naknadno pronađenu imovinu, ali ovaj put u zemljišnim knjigama

  9. Kod ostavinske rasprave više nas je nasljedilo neke parcele no u rješenju o nasljeđivanju bile su samo katastarske čestice i broj posjedovnog lista. Prema posjedovnom listu i površini obračunat je porez i svi smo ga platili međutim kad je provedena naknadno pronađena imovina iste katastarske čestice iz posjedovnog list spomenule su se u zk. ulošcima u gruntovnim izvadcima zajedno s onima koje se ne nalaze u katastru.

    Pošto sam već za katastarske čestice platio porez prema katastru kako da poreznoj upravi objasnim da mi se nebi izračunavao porez i za iste čestice u zk. ulošcima?

  10. Kod mene drugačija situacija, mi imamo kuću s građevinskom dozvolom, a susjedi u ulici nemaju. Sporan je put što naši susjedi ne slažu se s širinom puta i potegli su crtu nared puta do kud je kao njihovo, ako njihov prigovor prihvate mi ćemo izgubiti pristup kući i to na putu na koji se spominje u građevinskoj dozvoli.

    Sad tvrde da mi nikad nismo ni koristili taj put jer mi imamo pristup još jednom putu koji graniči s našom okućnicom. Što nije točno jer tim putem koji nam osporavaju idemo na plažu svake godine.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija