Jump to content

alenkr

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je alenkr objavio

  1. Ništa mi više nije jasno.Tko tu koga?

    U 5 mjesecu prošle godine po njihovom pozivu predao sam radnu knjižicu i obrazac ps-3 za kojeg mi je referent u Ministarstvu obrane rekao da se izdaje samo jedanput i to kad se ide u mirovinu.Gospođa u Trpimirovoj je rekla da je to gotovo i da im taj obrazac treba za izračun.Pratim sve na E-građani i predmet je šetao svuda po mirovinskom i bio u famoznom zavodu za vještačenje skoro 3 mjeseca pa opet šetnja po uredima.

    Ovaj tjedan nakon osam mjeseci eto poziva za vještačenje .

    Nije mi jasno čemu opet vještačenje ako su pobrali papire za izračun.

    Zna li netko što je to sada i kakvo je to vještačenje kad je sve bilo u završnoj fazi ?

  2. S obzirom da na kuverti piše " Osobno uručiti " , ovo je pravilo besmisleno. Nema logike !

    Ako je tako onda bez obzira što piše na koverti, neka poštar odmah ubaci u sandučić bez nanašanja pošte 3 dana zaredom ! A i ovi koji šalju poštu, ako im nije bitno gdje će završiti ista pošta , zašto pišu naznaku " Uručiti osobno ili na ruke " ?

     

    Znam da kada se recimo šalje pošta iz zemljišnih knjiga ( kod UP-a ), onda ima pravilo da ako se ista pošta ne uspije uručiti , objavljuje se na javnoj oglasnoj ploči gdje stoji par dana a što se smatra da je s istom poštom bio upoznat i onaj koji ju je trebao dobiti a nije. Pa mu tako prođe i rok žalbe ako je imao pravo na istu.

     

    Plava se nesmijje ubaciti,a bijela UP koverta ide drugi dan u kaslić.Rukom dopisano osobno uručiti kao ni kad je odštampano već par godina ne znaći ništa na bijeloj koverti.Pravila su puna nebuloza ali tako je kako je.Bijela UP koverta sa povratnicom drugi dan nošenja ide u kaslić.

  3. Odsutan sam bio od kuće kad mi je ovo novo rješenje o mirovini došlo, našao sam ga u poštanskom sandučiću. Žalio se i stigao mi odgovor odnosno odbijenica da nije pravovremeno. U stvari i ovu odbijenicu sam našao u poštanskom sandučiću. otišao u HZZO i tamo pitao kad mi je to uručeno opet mi rekli izgubio pravo žalbe. Navodno ako te poštar ne nađe dva puta treči put ubaci u sandučuć rješenje i HZZO to smatra urednom dostavom. E sad me zanima jel to tako jer na koverti piše osobno uručiti?

     

    Poštar je postupio po pravilima.

    Na koverti piše UP (upravni postupak) i kao takav poštar ga pokušava dostviti jedanput,ako ne dostavi prvi dan dostavlja ga slijedečeg radnog dana,a ako vas ni drugi dan ne nađe mora ga po pravilima potpisati(napiše kovčežić) i ubaciti u sandučić.

  4. Alene jeli ti to prvostupanjsko ili drugostupanjsko vještaćenje, vjerojatno ih zanima koliko imaš radnog staža da bi donesli konačnu odluku moj predmet je isto na roku za sada me ne traže ništa nalazi se na čekanju prvostupanjskog povjerenstva cjeli postupak traje do sada 15 mjeseci

     

    šesti put prvostupanjsko.Na upit u trpimirovoj gospođa na šalteru je rekla da je to gotovo,ali nikom više ne vjerujem dok rješenje ne dođe.

  5. Već mjesec dana piše :ARHIVIRANJE SPISA U ROK - ROK VJEŠTAČENJE,

    U međuvremenu sam dobio poziv da u Područni ured Trpimirova 4 donesem obrazac PS-3 i radnu knjižicu.

    Ovo mi je šesto vještačenje i prvi put piše ROK i koliko znam PS-3 traže kad zaključuju staž.

    Zna li netko šta im to znaći i jeli to sve na dobrom putu ?

  6. 12.11.2014. predana žalba

    30.12.2014. zavod za vještačenje

    10.03.2015. primopredaja

     

    U međuvremenu sam imao sedmo bolničko liječenje.3god.i7mj.bolovanja.

    Pun mi je k. i zavoda i komisija valjda će to već jednom završiti.

     

    Još uvijek : SREDIŠNJA SLUŽBA

    000000

    10.03.2015.

    PRIMOPREDAJA SPISA U RAD

    ELEKTRONIČKI SUSTAV UPRAVLJANJA DOKUMENTIMA

  7. Petre ja sam mislio da si ti u profesionalnoj mirovini ,koliko imaš godina ako nije tajna? i ima li neko broj od tog zavoda,ja imam 016458-558 al se niko ne javlja,alenkr od koje godine ako je od ove i ti ćeš prije mene biti rješen ja sam izgleda izgubljen ili to ide od ureda do ureda

     

    12.11.2014. predana žalba

    30.12.2014. zavod za vještačenje

    10.03.2015. primopredaja

     

    U međuvremenu sam imao sedmo bolničko liječenje.3god.i7mj.bolovanja.

    Pun mi je k. i zavoda i komisija valjda će to već jednom završiti.

  8. Neznam kako je sada al 1999 kada sam ja išao u profesionalnu mirovinu mišljenje mog socijalnog radnika je bilo presudno(prije toga sam dva puta bio odbijen a taj treći put mi je odmah rečeno da je sve samo formalnost) u prijevodu on je garantirao promjenu radnog mjesta i to je naravno uz moje liječničke nalaze bilo dovoljno,ako si u radnom odnosu svaki tvoj izlaz na liječničko povjerenstvo se poziva i tvoj socijalni radnik,tako je bilo neznam sada jer se zakoni mjenjaju svaki dan,još da dodam socijalni radnik u firmi ti može zagorčati život itekako,slanjem liječničkih komisija(inspekcija sa mirovinskog) tvome liječniku itd.

    44 god. , 20 god. staža,4 god.bolovanja, 7 ležanja ,6 puta odbijen ,a kontrolor stalno mojem liječniku za vratom i želi me poslati raditi.

    Dijagnoze F62.0(F43.1),F33.2,F06.7 plus kičma i nalaz medicine rada NESPOSOBAN

    Sada su papiri na predanu žalbu 12.11.2014. od 30.12.2014.na famoznom ZAVODU ZA MEDICINSKO VJEŠTAČENJE,PROFESINALNU REHABILI.I ZAPOŠLJ.OSOBA S INVALID-SREDIŠNJA SLUŽBA.

    Šta reči .....predali bumo opet itd itd itd

  9. Petre 14.10.2014.zaprimljena žalba.,a rješenje iz prvog stupa dobio sa zakašnjenjem od četri mjeseca postupak pokrenuo 17.03.2014. na prvom stupu bio 11.06.2014. rješenje doneseno 18.06.2014.rješenje dobio tek 1.10.2014. i pokrenuo žalbeni postupak do 30.12.2014.predmet kod višeg vještaka u središnjici a od 30.12.2014. na nekom zavodu za vještačenje odgovor je da treba biti strpljiv još jedno vrjeme do kad neznam

    Ja sam žalbu predao 15.11.2014. i isto je na zavodu od 30.12.

  10. U ovih par dana načitao se svega i svačega ovdje, problema svakojake vrste pri rješavanju prava, pa da nastavim sa svojim slučajem, možda kome bude koristan..

     

    Daklem..Išao danas predati Žalbu na rješenje u HZMO gdje me gopođa na urudžbenom uljudno uputila kod njihove pravnice da prije zaprimanja pogleda dali je to kvaltetno sročeno..

    I sad opet dolazimo na ono početno "nasmijat se ili plakat"..gospođi pravnici nije bilo teško otvoriti moj predmet jer je elektronski snimljen, pregledala sve što stoji njemu, prekrižla se i doslovno rekla "tu neko nekog je*e"..naime, gospođa pravnica pregledavši predmet kaže da bi i ona odlučila kao vještak jer je vještak ocijenio da sam trajno nesposoban za bilo kakav rad te mi priznaje Opću mirovinu i predlaže podizanje postotka na 50-50..ali, poslije vještaka predmet odlazi na nekakovo povjerenstvo u istom područnom uredu koje odlučuje da ne postoji trajna nesposobnost i šalje mi takovo riješenje (prvi post)..e sad za one koji se po drugim temama pitaju imaju li pravo na uvid u spis..Pravnica bez ikakvog mog traženja okreće ekran prema meni i prolazimo zajedno cijeli spis..na kraju, gospođa sama napiše žalbu (nadrobi neke tri stranice teksta) te kaže da se ne isplati slat žalbu na isto povjerenstvo nego je šalje direktno za Zgb višem vještaku..a ja da pripremim originale i čekam poziv iz Zagreba..eto..

     

    Prijatelju moj meni se isto dogodilo već drugi put,a znam još dva branitelja sa istim rješenjem koje je naravno bez potpisa.

  11. Izabrani liječnik može ovjeriti samo one kopije što je upisao u liječnički karton (kopije liječničkog kartona - ne specijalista), a kopije specijalističkih nalaza se prilažu uz ovjerenu kopiju liječničkog kartona i tu ne bi smjelo biti problema.

     

    Ali, možda se dogodilo da komisija nije mogla pročitati rukopis (ili izabranog liječnika ili specijalista) pa je tu došlo do nesporazuma ili sl.nesuglasica dok je komisija uspoređivala nalaze i ono što je evidentirano u kopiji liječničkog kartona.............

     

    A originalnu dokumentaciju (kao što je napisao Forester) nikako ne dostavljati i priložiti, već samo dati na uvid.

     

    ;-)

     

    Možete pisati što želite ali u Tvrtkovoj primaju samo orginale.

    Tako mi je bilo zadnji put,a sutra ponovo predajem dokumentaciju pa javim što je bilo.

  12. Hvala Alenkr na informaciji.

    Imam ionako više od 100 dana prije toga u MUP-u, tako da mi to nije bitno. Bitna mi je samo ta informacija da li to ulazi u radni staž.

     

    Molio bih ako još tko zna, ili ti Alenkr, slijedeće:

     

    Da li se i to računa, pošto sam znači bio na poštedi, kao staž u dvostrukom trajanju ili običan staž?

    Da li se te dvije godine poštede računa pod neborbeni sektor?

     

    Staž ti se uvečava po zakonu za sve vrijem provedeno u HV ili MUP-u.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija