Jump to content

vectra

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je vectra objavio

  1. MORH je pokrenuo postupak o prestanku DVS s pravom na invalidsku mirovinu zbog moje bolesti. Rješenjem ne radim od 05.09. ove godine te su mi u POF Karlovac obećali da ću otpremninu dobiti krajem 10. mjeseca. Sada je već 11. mjesec i otpremninu još nisam dobio, ne radim a računi se gomilaju. Da li postoji nekakav telefonski broj ili adresa na koju bih mogao pitati ili ubrzati isplatu otpremnine.

    Najljepša hvala

  2. -Koju mirovinu opću ili profesionalnu, teško je reči to če vještak odlučiti...ovako to u samo nagađanja...

    -nema mix-a ili je profesionalna ili je opća

    -profesionalna je bolja jer s njom možete raditi i nakon mirovine, možete se zaposliti i primati više od 50 % do 70 % mirovine i još uz to raditi i primati punu plaću, dok sa općom ne možete tako raditi ali zato imate oko 30 % višu mirovinu od profesionalne

     

    Za bespaltne udžbenike i slično morate imati status HRVI-a , tako je i u vezi školovanja, za fonove bi imali pravo kao branitelj ako ih već niste prodali.Eto toliko koliko ja znam, za otpremninu u vojsci ne znam....ja sam iz mup-a.

     

    Puno hvala na odgovoru, još samo jedno pitanje:

    Ako se zaposlim da li je bolje zamrznuti mirovinu ili ugovor o djelu?

  3. Poštovanje svim ljudima ovdje

    Pošto ću biti umirovljen ove godine pokušao sam se raspitati za mirovinu ali dobivam oprečne savjete i mišljenja, na kraju sam saznao za ovaj portal pa se nadam da ćete mi pomoći. Naime ove godine sam dobio rješenje o prestanku DVS s pravom na invalidsku mirovinu s danom 05.09.2012. Razlog mog umirovljenja je moja bolest (duboka venska tromboza desne noge) od koje sam obolio 2008. Nakon hospitalizacije i liječenja sve je bilo u redu i moja bolest se bitno poboljšala iako je neizlječiva. 2011 godine bio sam na redovitom liječničkom pregledu za DVS u Dubravi i proglasili su me sposobnim za DVS, međutim 2012 godine sam išao na izvanredni pregled jer sam trebao ići u misiju UNDOF i tada su me proglasili sposobnim za DVS ali ne i za misiju. Na tu odluku ja sa se žalio da bi me prvostupanjska komisija proglasila nesposobnim i za DVS. Na to rješenje nisam uložio žalbu jer mi se činilo da se ne mogu boriti s vjetrenjačama, a i ispada da sam nesposoban za DVS samo zato jer sam se žalio (možda sam pogriješio).

    Branitelj sam od 28.03.1992. godine pa sve do 05.09.2012, što mi je ujedno i radni staž jer nemam ništa u civilstvu (rođen sam 21.06.1970.). Dok sam radio bio sam na mjestu vozača a moja bolest po nekakvim zakonima pogađa i tu skupinu zanimanja iako vozač u vojsci i profesionalni vozač je ogromna razlika. Sada bih molio da mi netko objasni slijedeće stvari:

    -koju mirovinu ću dobiti (opću ili profesionalnu)

    -da li ću imati, npr 100% profesionalne ili će to biti nekakav mix opće i profesionalne

    -da li je bolja opća ili profesionalna mirovina

    -što donosi opća a što profesionalna

    -mogućnost zaposlenja

    -znam da ću dobiti otpremninu ali koja još prava imam (SPECTRA, besplatni udžbenici, školovanje, fondovi itd.)

    -bilo kakve informacije koje nisam spomenuo

     

    Ogromno hvala na pomoći

    Zabrinuti novi umirovljenik

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija