Jump to content

Tintili

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    Tintili je dobio reakciju od derSpiegel u Koliko ste dugo učili za pravosudni ispit?   
    3,5 mjeseca sve skupa - svaki dan, u prosjeku 8 sati. Prvih 1,5 mjesec uzimala sam si 1 dan u tjednu pauzu, onda 1 popodne u tjednu, a onda su pauze ukinute
     
    Za pismeni sam si uzela 2 tjedna prije pismenog, iako je to bilo previše, 10 dana je sasvim dovoljno.
     
    Iako je kod učenja sve jako individualno, meni je ovaj sistem bio odličan, odnosno s obzirom na količinu gradiva nekako mi se čini da je najbolji način za savladati to sve da se uči puno i u što kraćem razdoblju. Meni je ovo razdoblje bilo sasvim dovoljno, vjerojatno bi mi bilo dovoljno i 3 mjeseca, nakon 3,5 sam stvarno već imala sve u glavi posloženo.
     
    No osim toga koliko ćeš učiti mislim da je još važnije kako ćeš učiti. Ja sam prije učenja dobila savjet koji je zaista jako važan a to je da tretiraš pravosudni kao jedan cijeli ispit. Dakle, kada kreneš učit, odrediš si redoslijed predmeta i učiš ih redom, od početka do kraja ukupnog gradiva za pravosudni. Nema vraćanja, nema ponavljanja, ideš naprijed. I onda kada prođeš sve, opet tako ispočetka, i onda opet ispočetka... Na ovaj način ti sve gradivo sjeda istovremeno i na kraju bi razina znanja svega trebala biti tu negdje. Naime, znam puno slučajeva gdje su se ljudi zaznuli jer su npr. ustav, eu i org. pravosuđa ostavili za kraj, a meni osobno je to bio dio gradiva koji sam najteže zapamtila i nakon X ponavljanja.
     
    Naravno, ovo su moja iskustva, ne znači da za nekog drugog ne funkcionira drugačiji sistem Sretno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija