Jump to content

martha1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je martha1 objavio

  1. To su troškovi ovrhe po zakonskoj tarifi tako da su ispravni. Oni ovise o visini glavnice, ali da, do 2500 kn je to 250 kn za sastav i za klauzulu.

     

    Pozdrav svima..

     

    Zanima me, imam neplacen racun od 100 kuna iz 2010, dug je prebacen na jedan odvjetnicki ured koji svoje troskove ovrsnog postupka racuna, mogu i detaljnije;

     

    trosak opomene pred pokretanje ovrsnog postupka 250kn + pdv

    sastav prijedloga ( OTbr.11.) 250kn +pdv

    pribavljanje klauzule ovrsnosti 250kn +pdv

     

    ima tu i uracunata nagrada i naknada i sveukupno izadje oko 1200kn troskova + naravno glavnica duga i pripadajuce zatezne kamate koje na srecu nisu tako visoke..

     

    zanima me da li su nihovi troskovi opravdani, nekako mi to puno za jedan racun od sto kuna..

     

     

    unaprijed hvala..

  2. Tvoja tajnica je trebala po kamatnom računu obračunati kamate i uplatiti iznos troškova, kamata i glavnice zajedno, jer ovrha inače neće biti podmirena.

    Treba čitati prijedlog za ovrhu!!

     

    Ako je ovrha već u Fini- odi i otvori zaštičeni račun gdje bi ti sjedalo 2/3 primanja , a 1/3 će se ustezati do potpunog podmirenja dugovanja

     

    Evo da pobliže objasnim svoju situaciju: Ovrha je za račune iz 2000. g i to za 4 mjeseca račun iznosi 1210,25 kn. 2008. mi je na radno mjesto stigao prijedlog za izdavanje rješenja o ovrsi iz 2001. godine radi 1829,25 kn u kojem se navodi računanje kamata ali nigdje ne piše koliko se kamata mora platiti. Moja tajnica je sve to uredno platila na račun ovrhovoditelja tih 1829,25 kako i stoji u prijedlogu. Sada mi je stigao novi prijedlog za izdavanje rješenja o ovrsi jer oni navode da je tim iznosom od 1829,25 kn plačena kamata, troškovi postupka i dio zakonske zatezne kamate, te da i dalje dugujem onih 1210,25 s početka priče. Opet spominju kamate u postotcima ali ne koliko moram kamata platiti i nalažu Fini da mi skine s računa iznos ali ne piše koliki će to točno iznos biti. Plaća mi je 5500 kn, ali mi 3700 odlazi na kredit. Vrijedi li pisati prigovor ili ne i hoće li mi skinuti svaki mjesec trećinu ili sve odjednom?
  3. Mislim da ovo nije točno da je nastupila zastara za potraživanje kamata.

     

    Kad je predmet u ovrsi, redoslijed zatvaranja predmeta je; kmt na trošak, trošak, kmt na glavnicu i tek onda glavnica. Tako da sigurno nisi uplatila tj. podmirila glavnicu s uplatom.

    Kamata se računa od datuma donošenja rješenja o ovrsi do potpunog podmirenja duga, a ne piše se na ovršni prijedlog, jer u trenutku pisanja ovrhe, nempže se znati kada će ovršenik podmiriti dugovanje.

    procijeni sama ili potraži savjet od odvjetnika u mjestu ili firmi.

     

    platila si glavnicu .

    nastupila je zastara za potraživanje kamata .

    ali na zastaru se moraš pozvati .sud na zastaru nepazi po službenoj dužnosti (znači žalba je potrebna)

    u biti trebaš vidjeti šo je navedeno na uplatnicama u svezi rješenja za ovrhu.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija