Jump to content

lukica10

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je lukica10 objavio

  1. Jel si barem saznao tko te prijavio? I kako to da je prijavio samo tebe a kažeš da ima mnogo takvih slučajeva u firmi. Jel su u međuvremenu još ikoga priveli? Nisi mi odgovorio jel te policija pratila ili ne.. Kolko znam, da bi te priveli, moraju imati čvrste dokaze a ne samo signal mobitela kao si naveo.

  2. Dobro. Ovo sa stanodavcima mi donekle ima smisla ali ovo s mobitelom bas i ne.. Nitko nije obavezan nosit mobitel sa sobom gdje god ide i ne cini mi se kao dokaz krivnje. Jel su te pratili jedno vrijeme? I koji iznos moras vratii? Zasto se ne pozoves na nadredene koji su sve znali i odobravali.

  3. Radim u javnom sektoru, već 4 godine. Do posla imam 98km, na početku sam se vozio, no kako vožnja traje skoro 2 sata (nema autoceste) morao sam odustat od svakodnevne vožnje na posao i nać si stan. I dalje sam se vozio doma barem dvaput tjedno zbog obaveza kod kuće. Aktivno tražim neko zaposlenje bliže prebivalištu, no ne polazi mi to baš za rukom. Putne troškove (oko 2500 kn) sam dobivao, svi u firmi su znali za moju situaciju (i nadređeni također) i nije bilo nikakvih problema, do nedavne anonimne prijave. Krim policija došla na posao, odveli me u stanicu, ispitivali cjeli dan, mene i stanodavce, te je podignut protiv mene opružni prijedlog drž. odvjetništvu. U firmi ima mnogo takvih slučajeva kao što je moj, no iznos mojih putnih je bio najviši i netko to jednostavno nije mogao preboljeti. Da nisam primao ove putne troškove dok bih platio Gorivo, stanarinu, režije i sl. od plaće bi mi ostalo oko 3400kn, što je znatno manje od ljudi kojima sam na poslu nadređen. ja se putnima nisam okoristio, nego sam ih u potpunosti potrošio na gore navedeno. Mnogo nas je u firmi, a da nisam uzeo putne, jedino bi ja svoju plaću morao koristiti i za plaćanje prijevoza. Ispao sam kriminalac.

     

    Ako netko ima sličnu priču, ili bilo kakvog iskustva sa sličnim situacijama volio bih da ga podijeli samnom. Ili kakva pomoć?

     

    Ali meni nije jasno na koji način će ti dokazat da si varao državu na duži period.. Mogao si rec da živiš u stanu tek neko krače vrijeme. Ili nešto.. Pa netrebaš valjda vračat za cijeli period zaposlenja.. Jer to je poprilično.. Najgore od svega, nitko ti neče oduzet troškove koje si stvarno imao već češ morat vratit puni iznos putnih troškova.

     

    Ipak, kažem, ne razumijem na koji način dokazat nekome prijevaru na duži period. Ok ako te prate policijski službenici ili nešto slično ali neće te pratiti godinu dana ili koliko već radiš. Nekom si se očito zamjerio. Ako te išta tješi, vjerovatno nisi jedini kojeg će ispitivat iz tvoje firme.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija