Jump to content

Dudoborac

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Dudoborac objavio

  1. Možda sam se prerano poveselio pa molim odgovor razumljiv običnom življu. Znači kao odgovor na prigovor sam dobio rješenje u kojem stoji:

    "Stavlja se izvan snage rješenje o ovrsi... u dijelu u kojim je i određena ovrha i ukidaju se provedbene radnje, a postupak će se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga... Riješeno kao i izreci rješenja... odlučio kao u izreci ovog rješenja..."

    Da li to znači da je samo ovrha obustavljena pa će biti ročište za pravorijek ili da je ovrha proglašena nevažećom.

     

    hvala unparijed

     

     

    Ovo znači da je ovršni postupak okončan i da će se postupak nastaviti u parničnom postupku, dobit ćete poziv za ročište na koje ćete moći donijeti sve prikupljene dokaze i istaknuti sve svoje prigovore vezano za adrese, nedobivanje opomena i slično, nakon provedenog dokaznog postupka sud će donijeti odluku. Niste naveli datume dospijeća računa temeljem kojih vas terete i datum kada je pokrenuta ovrha, ako je prošlo više od godinu dana od dospijeća računa pa do dana podnošenja prijedloga za ovrhu sudu tada je potraživanje palo u zastaru, ukoliko je tako svakako prije bilo kakvog upuštanja u raspravljanje na ročištu, dakle, ponavljam - prije svega - istaknite prigovor zastare (važno je da se ne upuštate u raspravljanje o tužbenom zahtjevu već da istaknete najprije prigovor zastare, o kojem sud ne vodi računa po službenoj dužnosti već morate sami istaknuti prigovor!!)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija