Jump to content

hrast22

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je hrast22 objavio

  1. Drage supatnice i supatnici,

     

    Bila i položila DSI 29.06.!

    Reći ću zapravo sve isto što i većina, pitaju osnove, mojakomisija je bila super! Svi pomažu, postavljaju potpitanja da navedu na odgovorako zapnete. Niko vas ne ruši zato što nešto neznate, ruše ako NIŠTA NEZNATE.Ja prije ispita pogubila sve živce, ali kad prođe vidite da je bezvezesekiracija, ali učit se treba!

    Prvi ispitivač došao u 9.30 (odmah sam se progurala da budemprva, što i vama preporučam) i bila gotova u 12,30.

    A sad pitanja:

    USTAV:

    Šta je Ustav

    Ustav RH, promjene i o čemu govori ustav (treba nabrojatipoglavlja)

    Nabrojati slobode

    Ovlasti predsjednika RH

    SUSTAV

    Koja su tijela državne uprave

    Ministarstvo (zašto se ustrojava, poslovi, tko mu je načelu)

     

    Ispitivač malo neobičan, po troje ulazili i bili unutra posat i petnaest minuta. Nas troje pričalo sve skupa 5 minuta, a on ostalo. Svakoje dobio po jedno pitanje iz Ustava i jedno is Sustava. Meni je postavljao maloviše potpitanja jer sam visoka. Sve u svemu, zadovoljna, svi troje prošli!

     

    ZUP/ZUS

    Nedležnost

    Kakao se pokreće UP

    Dijelovi rješenja

    Dijelovi žalbe

    Računanje rokova

    Stranke u postupku

    Čime se pokreće upravni spor i u kojem roku

    Stranke u upravnom sporu

     

    URESKO POSLOVANJE

    Poslovi pisarnice, poslovi arhiva

    Promjenjivi i nepromjenjivi dijelovi prijamnog štambilja

    Razlika između pečata i štambilja

    Dijelovi neupravnog akta

    Upravne pristojbe, za šta se plaća

    Kako se naplaćuje upravna pristojba

     

    Ispitivačica, sitna, glasna, konkretna, svjetla duža kosa inaočale. SUPER žena, samo treba nabrojati u kratko bez puno filozofiranja! Išlismo po dvoje unutra, prošle obje!

     

    SLUŽBENIČKI

    Tko su službenici a tko namještenici

    Načela

    Uvjeti za prijam

    Ocjenjivanje

    Lake povrede (nabrojati i tko pokreće)

    Teške povrede (nabrojati i tko pokreće)

    Prestanak državne službe

    Etički kodeks

    LOKALNA

    Što su jedinice lokalne i regionalne samouprave (definicija)

    Tijela (izvršna i predstavnička) i nabrojati koja su koja

    Šta je grad i veliki grad i nabrojati poslove

    Statut tko donosi i šta sadrži

    Prihodi jedinica

    Upravna tijela (samo nabrojati) i tko im je na čelu i tko ihimenuje

     

    Ispitivačica, isto kratki konkretni odgovori! Jakosimpatična komunikativna, mislim da je bila plavuša. Išli po dvoje, prošli!

     

    EU

    Emu i EUR-o

    Šengenski prostor

    EU sud

    EU parlament

    Pretpristupni fondovi

    Kriteriji za članstvo u EU

     

    Ispitivač, možda na prvi pogled zeznut, ali pomaže i stvarnote navodi na probaš dati točan odgovor. Kolegakoji je bio samnom, pao, ali stvarnonije znao ništaL

     

    Ako imate kakvih pitanja, pitajte!

    I želim svima svu sreću i znanjeJ

     

    Maja

     

    cini mi se da sam ja bila s tobom na zup/zus =)

  2. evo danas bila, prosla sam sve osim EU,al se osjecam kao da sam sve prosla, tip koji je ispituje totalno je bio hladan, makar meni, jedno pitanje nisam znala, jedno sam onak natucala, i trece nisam znala, bas me potrefilo, al to mi je najmanja briga jer pola toga znam, samo eto! ispit uopce nije strasan koliko sam se ja bojala, osnove se stvarno moraju znati, danas su svi ispitivaci bili toliko korektni, opusteni, i tajnica je bila odlicna, samo normalno da nas je sve prala panika.

    definitivno ponesite nesto za jesti i piti, jer necete imati vremena kad doruckovati, osim ako mozete izdrzati od osam do jedan - dva poslijepodne.

    imam ja rjesenje o porezu na kuce za odmor i rjesenje poreza na tvrtku/ime. mogu vam poslati, al sutra kad skeniram, danas sam umorna jedva cekam krevet.

    nema gotovo nikakve veze sta ste radili za vrijeme strucnog osposobljavanja, ako izdavanje rijesenja o porezu na kucu za odmor spada u domenu opcine tj opcinskih poreza a radili ste u opcini - dobit cete izradu tog rijesenja. ali sva moguca literatura je dozvoljena na pismenom. (koliko smo svi imali kojekakvih papira, da smo oko ministarstva sve poslagali i pustili sibicu uspjeli bi ga zapaliti =)) i da, to dugo traje jer se kod ispitivaca ulazi po dvoje troje u ured, pa onda dok jedni rijesavaju eu, drugi rjesavaju ustav itd....ako vas zanima jos stogod slobodno pitajte, sad i ja mogu nekom pomoci =)

  3. Ne, ja sam ti proračun i financijski sustav. Nažalost nemam veze s porezima. Provjeri ako ima na netu kakvih primjera. Sorry što ti nisam od pomoći.

    Ma i ja sam "Tupko" ponavljam i ponavljam, a uvijek pitanje zar sam ja to već učila?! Bože pomozi za tjedan dana. :bang: Sretno onima koji se sada bore za prolaz!!!!!

     

    zdravo ekipaaaaaa!!!! evo samo da napisem gatari, hvala ti puno na onim skriptama, puno su mi pomogle i prouci te poreze sto imas jer ce te to sigurno pitati! ono sto si meni proslijedila sve nauci. hvala ti puno na pomoci

  4. Pozz!Ja idem subotu nakon vas,ali imam osjecaj kao da sutra idem! :( Takoder mislim da vise nista neznam!Puno srece sutra i javite se sa pitanjima bez obzira na ishod!!!:mase1:Pogotovo ako je netko sss i pise financije!Hvala! :)

     

    ma pratit cemo pitanja, naravno. kod mene je problem da iako ucim na glas, strasno mi nedostaje i ne baratam tim strucnim rijecnikom... a to mi je koma

  5. bianco zaduznicu potpisala za sta? nije mi jasno????

     

    tako je,pala je i izgubila pravo polaganja,zaduznicu je potpisala,ali kako kaze nije morala vratiti novce...budimo realni,to su gluposti,da netko od nas sada ima 50 000 kn,sigurno ne bi isao raditi za 1600,00,kako mogu ocekivati da mi te novce onda vratimo :)sa ovim zadnjim se svakako slazem :)

     

    oni koji su poptisali ugovore do 1.6. morali su i kod javnog biljeznika potpisati zaduznicu na 50000,00 kn. a oni koji su potpisivali ugovore nakon 1.6. vise nisu morali potpisivati zaduznice.

    do 01.06. 2012???

  6. bianco zaduznicu potpisala za sta? nije mi jasno????

     

    tako je,pala je i izgubila pravo polaganja,zaduznicu je potpisala,ali kako kaze nije morala vratiti novce...budimo realni,to su gluposti,da netko od nas sada ima 50 000 kn,sigurno ne bi isao raditi za 1600,00,kako mogu ocekivati da mi te novce onda vratimo :)sa ovim zadnjim se svakako slazem :)

    za sta potpisala binco zaduznicu nije mi jasno????

    meni staz zavrsava 30.06. a prijavili me negdje 05.06 i nikakvih problema nije bilo, osim sto nije bilo napisano za koji upravni dio me prijavljuju. i dobila rjesenje da 29.06. polazem ispit =)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija