Jump to content

tref

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je tref objavio

    državna služba

    Može li mi netko objasnit postupak što treba napraviti kada dobijete rješenje o primitku u državnu službu, a u međuvremenu ste počeli raditi na drugo mjesto i ne planirate prihvatiti posao u državnoj službi?

    Hvala.

  1. Dobila sam rješenje o prijemu u državnu službu, a u međuvremenu sam dobila posao na drugo mjesto pa me sad zanima koja je procedura odbijanja posla u državnoj službi (na koji način i u kojem roku to mogu napraviti?)

    Hvala.

    hipoteka

    Kada se podnosi zahtjev za skidanjem hipoteke s kuće da li uz to treba podnositi i zahtjev za uknjižbu vlasnika ili je sve obuhvaćeno zahtjevom za brisanjem fiducijarnog vlasništva? Hvala.

  2. Branitelji imaju prednost pri zapšošljavanju, ali samo pod jednakim uvjetima šta znači da ukoliko Vi i branitelj imate isti broj bodova na testiranju on ima prednost pri zapošljavanju. U slučaju da ima manji broj bodova od Vas nema pravo na navedenu prednost.

    pitanje

    Da li neko možda zna kako je vježbenicima u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti? (kakvi su uvjeti rada,radno okruženje...)

    Hvala. :-)

  3. Prijavila sam se na naječaj za vježbenike u Ministarstvu obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti i za par dana je testiranje pa me zanima da li mi netko može dat neku detaljniju informaciju o samom testiranju, npr. koliko su detaljna pitanja, koliko dobro treba znat zakone i informatiku?

    Hvala. :-)

  4. Mislim da bi bilo najbolje nazvat Ministarstvo pravosuđa i njih pitat točno. Na njihovim stranicama piše:" 2 godine na pravnim poslovima u državnim tijelima ili drugim pravnim osobama u kojem su vremenu obavile praksu u sudu u trajanju od jedne godine ili više ili 4 godine na pravnim poslovima u državnim tijelima ili drugim pravnim osobama.

  5. U slučaju da nema oporuke Vi i njegova djeca ste nasljednici prvog nasljednog reda i kao takvi imovinu dijelite na jednake dijelove, a u slučaju da je Vaš suprug oporučno sve ostavio kćerima Vi imate pravo na nužni dio koji iznosi polovinu zakonskog dijela, tj. pola od 1/3.

  6. Ugovor o doživotnom uzdržavanju se kao i svaki drugi ugovor može pobijati, ali za to moraju postojati valjani pravni razlozi. Ako Vas zanima nešto više o tome pročitajte malo Zakon o obveznim odnosima. Što se tiče nužnog dijela pročitajte malo pozornije gornje postove urednice Ane. Nužni dio je povrijeđen onda kada ne dobijete ili dobijete manje koliko taj nužni dio iznosi. U Vašem slučaju nužni dio iznosi polovinu zakonskog dijela, a to je 1/4 ostavinske mase.

  7. Ugovorom o doživotnom uzdržavanju se njasljednika ne isključuje iz nasljedstva. Primjerice,ja s Vama sklopim navedeni ugovor i ustupim Vam svoju jedinu nekretninu, a Vaša obveza je da me do kraja života uzdržavate.To je dakle dvostruko obvezujući i naplatni pravni posao. Nakon toga ja više nemam nekretnine,dakle nemam zašto pisati oporuku.Nadan se da sam Vam uspjela pojasniti :-)

  8. Kada se sklopi ugovor o doživotnom uzdržavanju onda se ne može tražiti nužni dio. Nužni dio iznosi polovicu zakonskog dijela i on nema veze da li su zakonski nasljednici zbrinuti i radno sposobni ili ne.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija