Jump to content

ezekie

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ezekie objavio

  1. Ne postoje samo naljepnice nego dugi niz godina postoje plastificirane dozvole boravka.Ovo što se spominje je resident registracija jednako kao od 1.7.kod nas se zove potvrda o prijavi privremenog boravka (za državljanje eu-a i njihove obitelji).Taj dokument nisam nikada vidio jer je bio nevažeći za ulazak u RH do 1.7.Kako će se tretirat pri vožnji nemam pojama ali bi trebalo za isto upitat carinu satočno navedenim nazivom dokumenta.Još je prerano prognozirat bilo kakvo postupanje s obzirom da upute još uvijek stižu.

    Tocno je da su se zadnjih godina izdavale plastificirane dozvole boravka,ali vise toga nema,tocnije nakon 01.07.

  2. Samo ako na boravišnoj dozvoli piše "Aufenthaltstitel".

    Nakon 01.07. vise se ne lijepi u putovnicu taj "Aufenthalstitel",cak ni onima koji u Njemackoj zive i rade dugo vremena,jednostavno su rekli da od kad je HR u EU, to se vise ne uvodi u putovnicu.Kod djevojke koja zivi u Njemackoj,je recimo istekla putovnica u 6.mjesecu,u njenoj staroj putovnici je bila ta neogranicena viza koju ste spomenuli,ali nakon sto je dobila novu pocetkom 7.mjeseca,objasnili su da se to vise ne uvodi nakon 01.07.

    Dakle,sve sto ja imam je Anmeldebestatigung,na adresi svoje djevojke gdje i zivim veci dio godine.Dali vam je poznato da je to dovoljno za voznju i kroz Hrvatsku,sa vozilom stranih tablica?

    Hvala.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija