Jump to content

adorrr

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Novi statusi koje je adorrr objavio

  1. Poštovani;

    Kao liječnik odlazim s 1. III 2009. u mirovinu. Pošto mi HLK (HR. LIJEČNIČKA KOMORA) uporno šalje štampu na bivše radno mjesto, nazivam ih telefonom u prosincu 2009. zahtjevajući da prekinu neželjenu dostavu i izbrišu me iz članstva HLK. Obećavaju da će postupiti po naputku.

    Štampa i dalje povremeno stiže na staru adresu, ali ja tijekom proteklih 7 g. živim svojim životom, ne zamarajući se prošlošću.

    30. VI 2917. dobivam obavijest HLK: -Dug za neplaćenu članarinu od 1. I 2015. do 30. VI 2017. u iznosu 120 + 360 = 480 kn. (!), pod diskretno naznačenom prijetnjom ovrhe.

    Molim Vaše pravno viđenje orwelovske situacije:

    1. Sedam godina nitko me ne pita za zdravlje. Odjednom, se netko sjeti da me izvuče iz "naftalina", jer sam mimo svoje volje "član" i zahtjeva "reket" u svoj vječno gladni proračun.

    2. Zar je moguće da me netko pod prisilom može držati svojim "članom" godinama, pozivajući se, na tko zna kada izdane svoje interne akte, i čl. 12 Zakona o liječništvu, koji kazuju da članstvo u HLK može prestati samo na OSOBNI zahtjev, odlukom disciplinskog tijela, ili smrću člana(?!). Ako je moguće, zar je to uređena pravna država? (Automatsko isključenje iz članstva prirodan je slijed, uz ev. pristojan upit o osobnoj želji za produljenjem članske obaveze.)

    Govori se o "propisanom" pisanom zahtjevu koga im moram uputiti, a koji u konfuznom postojanju HLK nekad nije postojao. Naknadno su ga artikulirali, a ja sam "bio dužan" doživotno vrijedno pratiti evoluciju HLK-legislative.

    Uostalom 5 od 7 g. nisu poslali niti jednu opomenu za neplaćenu članarinu, što bi u uređenom sistemu, bili dužni učiniti. Zacijelo bi to napravili, da nisu bili u dugogodišnjem organizacijskom neredu.

    Kako razriješiti ovaj HR-apsurd?

    Ako bespogovorno platim traženi "reket" osjećat ću se glupo i poniženo.

    Odbijem li plaćanje, ne znam čeka li me još veći cirkus sa zaprijećenim ovrhama i dodatnim troškom.

    Zahvaljujem na pomoći.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija