Jump to content

jele.oc

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je jele.oc objavio

  1. Dijete od 6 godina vam je izrazilo želju da se tata iseli, tim riječima!?

     

    U vašoj obitelji očigledno je da postoje problemi za koje vi nastojite okriviti oca djeteta, ali moram vam reći iz ovoga što ste napisali da ste za te probleme najvjerojatnije oboje krivi i bilo bi dobro da za početak potražite pomoć u obiteljskom savjetovalištu.

     

    Ovako nešto dijete izjavljuje u situacijama kada mu to postavlja kao uvjet svoje bezrezervne ljubavi prema njemu roditelj, a to nije dobro, to se još zove manipulacija.

     

    ".Idealno nam je dok ga nema"

    Većina stručnjaka koji se bave mentalnim zdravljem djece kažu da nije dobro za dijete kada roditelj svoje potrebe i osjećaje izjednačuje sa djetetovim. Vi ih očigledno niste u stanju razdvojiti.

     

    Prije svega radi zajedničkog djeteta potražite pomoć i podršku u obiteljskom savjetovalištu ili centru za socijalnu skrb.

     

     

     

    Hvala na odgovoru.U CZSS sam bila i ponovo idem idući tjedan.Zanimalo me kakva parava ima po pitanju stana i stambenog kredita ali taj odgovor nisam dobila:palacdolje:.Nije li ovo forum za pravna pitanja?!?

  2. Poštovani!

    Molim savjet.suprug i ja kupili smo stan 2011.g kojemu sam je vlasnik i ja otplaćujem kredit jer je on nezaposlen više od tri godine.U ugovoru za kredit ja sam dužnik a on sudužnik bez obzira na kreditnu nesposobnost,baš zbog ev. rastave braka.u braku smo 9 godina i imamo dijete od 6g.Želim se razvesti od njega.Postao je dosta agresivan,osobito kad je alkoholiziran.Gotovo svaki dan konflikti s njim i iako ja želim izbjeći rasprave pred djetetom njega nije briga ko sluša.napominjem da on nezna normalno razgovarati već je to dernjava i galama da svi susjedi čuju...I naravno prijetnje da će "nas sve odležati" jer ne podnosi moju familiju itd..Dijete uvjerava kako su moji roditelji loši.tvrdi kako ju ja "okrećem" protiv njega a ona je zapravo dovoljno velika da shvati tko je pozitivac a tko negativac pa me tješi kad ja nemogu drukčije nego plakat...Ima problema sa vlastitim roditeljima zbog čega sam i odlučila da idem u kredit samo da se maknem iz njihovog stana.Kredit je na 30 godina od čega je prve 4 godine subvencionirano od strane APN-a. Ne dopušta kršćanska obilježja po stanu jer je ateist. Radi povremeno nešto na crno ...ništa stalno.Idealno nam je dok ga nema i onda na kraju dana napravi scenu.Za dijete govori oduvijek "dijete je moje" a ja odgovaram "naše" a on opet ne "smo moje" !!??? Ova zadnja svađa je uzrokovana time što dijete nije htjelo ići u posjet u bolnicu njegovoj bolesnoj majci u Marof naravno jer joj je dosta hodanja po bolnicama zadnjih 2 mjeseca.Radije je ostala sa mnom igrati se..

    Zanima me sljedeće: jasno mi je da je sve stečeno u braku bračna stečevina ali kredit je u otplati tek 2,5 godine a s obzirom da ga ja uzdržavam (tako je i u poreznoj podnešena prijava) ima li on pravo na pola stana ili tek na polovicu iznosa koji je otplaćen.Dijete mi je izrazilo želju da se tata iseli ali neznam kako???

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija