Jump to content

bonitabanana

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je bonitabanana objavio

  1. Sudskom presudom radniku trebam isplatiti plaću-bruto,  za mjesec za koji su već plaćeni doprinosi davnih dana. Računovodstvo odbija dati nalog(prema RIF) jer je to nedopušteno!

    Zar ja smijem unatoč presudi (od koje glava boli kako je dosuđena:tikvan:) smanjiti uplatu samo na neto (inače sve je zbog sudskog  zaključivanja prestanka  ugovora o radu)???

    Hvala

  2. Ne, ja imam tvrtku d.o.o. 20 godina, a moja sestra j.d.o.o.. Trenutno sam u problemu i željela bih sve poslovanje (financijsko)prebaciti na njezinu tvrtku koja je bila u mirovanju do sada. Želim izbjeći ovrhu, jer se radi o kriminalcima, koji kada dobijem presudu će zbrisati i ne budem se mogla naplatiti. Ali ne želim nju dovesti u problem-zato smo htjeli nešto osnovati s povezanim društvom. Znate li kako postupiti u skladu sa zakonom , a izbjeći neželjeno.

    Hvala:-?

  3. Mup-u  sam dostavila podatke  o mogućim vozačima osobnog automobila koji je uhvaćen 21km prekoračenja brzine, no sudac bez obzira što je prošlo godinu dana traži mi evidenciju o posuđivanju automobila (unutar obitelji). Ja nikad cula za to??? Odredio mi kaznu iako ja nisam vozila automobil (netko iz obitelji je vozio-svi imamo isto prezime i adresu). Molim Vas pomoć....

  4. Poštovani Rubens, radnik mi je izvlačio čuvane podatke u softveru kompjutera, programsko rješenje što je i povreda atorskog prava, a usputno je izvlačio podatke o ulascima i odlascima iz kompača vjerojatno želeći se pravdati da je radio više nego što je trebao-a što je laž jer smo oboje ukucavali njegovu šifru. Isti taj radnik umjesto da polog dostavlja banci svaki dan ostavio je polog od 14 dana u blagajni te je kod pljačke uredno predao sav novac. Otišao je bez da me ikako upozorio i odnio hrpu robe-tj ukrao je iz mog prostora. Može malo optimizma za mene kaoposlodavca ili je fakat radnik uvijek u pravu i kad laže i kad krade?

  5. Poštovani, da li mi netko može odgovoriti. Radnik me tuži za nedopušteni otkaz jer ga je dobio za skrivljeno ponašanje. U međuvremenu sudu šalje podatke koje je ukrao iz kompjutera tvrtke. Što mi je činiti, jer se radi o krađi podataka? Ne znam u koje to pravo spada i jel ga imam pravo tužiti?

    Hvala na odgovoru

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija