Jump to content

garfilda

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je garfilda objavio

  1. Da se i ja malo osvrnem na ovu temu i pohvalim, na zadnjem roku, 27.09. POLOŽIO SAM!!!

     

    Kao prvo ispit i nije tako strašan, ja sam polagao na VŠS spremi za višeg referenta. Neki ovdje pišu da su učili ful kratko, ja sam učio mjesec i pol i bilo je dovoljno. Bilo nas je 50-tak, u 4 grupe. Sve su bile ispitivačice iz raznih dijelova D.U. Posebni dio se piše prvi, ja sam dobio 3 pitanja i traje najviše sat i pol. Odmah ga se i brani kod nadležne osobe za Vaš dio uprave. Meni je bila jedna jako draga Ivana i lijepo smo popričali. Onda počinje SITO i REŠETO ;-) ;-) ovisno kako dođu ispitivači/ce. Počeo sam sa Osnovama EU gdje je sjajna dama, puno vam pomaže, izlazi u susret, a završio sam sa Lokalnom samoupravom/Služb. odnosima oko 14:45. Dobro je imati nešto za prigristi/popiti sa sobom. Nije bilo puno padova, koliko mi je poznato. Inače ispiti se polažu po 2 ili čak 3 komada, a primijetio sam po svom iskustvu nešto što ovdje NITKO nije savjetovao.

     

    Dobro bi vam bilo "spariti" se s nekim niže spreme od Vaše, jer onda ono što on/ona ne bude znao, Vama će doći kao Čiliću na backhand ;-) Pitanja nisu teška, ispitivači su jako ljubazni, strpljivi, razumiju da ljudi dolaze iz cijele Hrv. i o kakvom se obimu gradiva radi. Nakon svaka 2 ispita treba se javiti tajnici koja Vas "rotira" dalje...Osim toga moja grupa kolega je bila MUCHOOO SIMPATIČNAA (pravnici, novinarka, glasnogovornica...)

     

    prije svega, cestitke na polozenom ispitu !

    zanima me koji si posebni dio polagao?

    dali se ima vremena od jednog do drugog ispita za malo ponovit/skicnut da se prisjetis, ipak je dosta toga pa?

  2. Lady Dee može i meni molim te skripta - babicvlatka1988@gmail.com ...i hvalaaa

    ako je netko prijavljen za ispit ovih dana za VSS , onda ne mora ništa brinuti do kraja 8.mj, mene su prijavili 28.05. a ispit mi je 30.08 :D

     

    pretpostavljam da si na stručnom osposobljavanju, do kada ti je staž?

    mene prosli tjedan prijavili, a staž mi do 10.08 :moli:... i sad čekam rješenje za polaganje :cita:

  3. evo da i ja podijelim iskustva. Ispit mi je bio danas, VSS, posebni dio informatika. Mogu vam reći da nije jako strašno. Komisija nam je bila stvarno super, pitali su samo osnove i nisu išli u detalje. Uglavnom pitaju po pitanjima iz ministarstva. Evo neka pitanja:

     

    Službenički/ lokalna samouprava - koji su opći uvjeti za prijam u državnu službu, lake povrede službene dužnosti - čime su propisane, tko o njima odlučuje, kazne, na koje načine može prestati državna služba. Iz lokalne sam imala sljedeća pitanja: što je županija, tko je prestavničko a trko izvršno tijelo u županiji, mjesni odbori, proračun.

     

    USTAV/SUSTAV DRŽAVNE SAMOUPRAVE: kako narod ostvaruje vlast, tko može birati, što je sabor (mandat, u koju vlast spada, ovlasti); sustav drž - koja su tijela državne uprave, što se nadzire u upravnom postupku, tko može iznositi informacije.

     

    ZUP, ZUS, Uredsko - tko je stranka u upravnom postupku, kako se pokreće upravni postupak, kako se rješava upravni postupak, ispitni postupak, koji su dokazi u upravnom postupku, kada se može kao dokaz uzeti izjava stranke; ZUS pitala je samo jedno pitanje kada se pokreće spor; UREDSKO - što je uredsko poslovanje, prijamni štambilj, za što se rabe pečati i žigovi.

     

    EU - iz kojeg je cilja osnovana Europska zajednica za ugljen i čelik, kako EU donosi odluke, objasniti EU komisiju, te valove prosirenja.

     

    Sve u svemu nije bilo prestrašno.

     

    Čestitam !

    Koliko si čekala od prijave do poziva za DSI?

  4. Po pitanjima sa Ministarstva uprave, evo link: http://www.uprava.hr/default.aspx?id=12207, po prezentacijama Državne škole za javnu upravu, evo link: http://dsju.hr/priprema-za-polaganje-opceg-dijela-drzavnog-strucnog-ispita/, i po skripti ovdje sa foruma, ne znam gdje se točno nalazi, mogu ti je poslati ako hoćeš.

     

    pozzz... ako nije problem mozes i meni poslat na mail: prizz1@live. com, puno hvala !!!

  5. Bok,

    može li netko napisati kad mu je ispit?

    Zanima me ako sada prijavim, da li će me dopasti lipanj ili rujan?

     

    mene također zanima, prijavljuju me sredinom 6. mjeseca (2 mjeseca prije isteka stručnog), da li uspijem polagat u 6. ili 7. mj. ili tek u 9 mjesecu?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija