Jump to content

goran_n

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je goran_n objavio

  1. Zahvaljujem na odgovoru, ali jo uvijek ne znam slijedeće

    - na koji se način pokreće postupak javne dražbe (da li to pokrećem ja ili sud automatski)

    - da li trebam čekati da rješenje suda postane pravomoćno (da li će me o pravomoćnosti rješenja obavijestiti sud, odnosno ako neki od suvlasnika uloži žalbu da li će me sud o tome obavijestiti)

  2. Dobio sam rješenje Općinskog suda u Zlataru kojim se određuje civilna dioba nekretnine. U rješenju se navodi da se dioba provodi prodajom nekretnine na javnoj dražbi ili na drugi prikladan način, a da se dobiveni iznos podijeli razmjerno suvlasničkim dijelovima. Moja pitanja su slijedeća:

    - da li mogu sam prodati nekretninu, odnosno koji je drugi prikladan način

    - ako ne mogu, na koji se način pokreće postupak javne dražbe

    - u kom roku to moram učiniti

    - ako trebam čekati da rješenje suda postane pravomoćno, da li će me o pravomoćnosti rješenja obavijestiti sud, odnosno ako neki od suvlasnika uloži žalbu da li će me sud o tome obavijestiti

    - kolika je sudska pristojba za navedeni postupak pokretanja javne dražbe (da li se pristojba određuje prema vrijednosti nekretnine)

    - da li moram u tom postupku navesti vrijednost nekretnine i da li to ima veze s cijenom nekretnine na javnoj dražbi

    - da li imam pravo na naknadu troškova (budući je u rješenju o civilnoj diobi navedeno da stranke nisu tražile naknadu troškova, a nitko me nije upozorio ako imam na to pravo)

  3. Da pojednostavimo,

    vjerojatno neću uspjeti ishoditi to do rasprave.

    Znači sestra i ja dolazimo na raspravu, ja donosim ugovor o doživotnom uzdržavanju(valjani i ovjereni na sudu). Dali se moja sestra treba složiti sa ugovorom? U slučaju da se ne složi, koja je daljnja procedura?

  4. Imam slijedeći problem: sklopio sam s majkom ugovor o doživotnom uzdržavanju 1999. godine i ovjerio ga na općinskom sudu. Nakon majčine smrti išao sam u Gruntovnicu podnesti zahtjev za uknjižbu istog i dobio informaciju da se ugovor ne može uknjižiti jer nema klauzulu intabulandi. Čeka rješenje na koje ću podnesti prigovor. Od javne bilježnice sam dobio informaciju da u tom slučaju da stan ide u ostavinsku imovinu. Da li je to točno? Sa raznih strana sam dobio razne informacije i stvarno ne znam šta mi je činiti. Da li trebam poduzeti neke korake prije ostavinske rasprave? Da li bi bilo dobro zatražiti od javne bilježnice izuzeće stana iz ostavine i kad se to traži, prije rasprave ili za vrijeme rasprave?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija