Jump to content

novaly

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je novaly objavio

  1. prije 20 sati , MissTii je napisao:

    Ni slučajno plaćati, talijani su obavezni poslati obavjest o kazni u roku od 360 dana od nastanka prekršaja ili od datuma kada su saznali vaše podatke, (ako ste bili sa rent a carom), a čak i da ste to primili, niste ništa obvezni platiti tim utjerivačima dugova, jer bi po zakonu vi morali primiti nekakav službeni dokument sa povratnicom i cak validiran od strane našeg suda,  da bi takva kazna bila naplativa u hrvatskoj i kao takva bila dokument podležan ovrsi.  Dakle lov u mutnom i ne nasjedajte, pozdrav!

    Hvala puno na odgovoru! 

  2. obzirom da supruga nastupa kao prodavac,a pod pretpostavkom da se radi o bračnoj stečevini,za prodaju je nužna suglasnost drugog bračnog druga,glede čega bi se utvrdilo da 1/2-inu nekretnine kupujete sami od sebe.

     

    Pozdrav, zanima me da li ste nasli rjesenje? Imam naime isti slucaj.....

  3. Od 1. ožujka 2012. ukinulo se pravo na povrat pretporeza za osobna vozila (i gorivo, cestarina itd.) ali što ako to vozilo koristim za obavljanje svoje djelatnosti i bez vozila ne mogu uopce obavljati djelatnost?

     

    Samo bi još bi trebala dodati da vozim veliki kufer s instrumentima potrebnim za uzorkovanje i te uzorke prevozim istim vozilom. Hvala!

  4. Hvala,naj ljepša.

    Mislio sam da krivo tumačim odredbe,ali ako nisam jedini,onda je vjerovatno tako.

    Neke zajednice naplačuju na bruto ostvareni prihod od smješaja,ali onda ispada da netko ko ima maksimum od dvadeset ležaja,plača više takse turističkoj zajednici od malog obiteljskog hotela.

     

    Ja nisam vise sigurna, dobila pismo od TZ da treba platiti, fizicka sam osoba. Nazvala Poreznu upravu radi pojasnjenja i oni kazu da svi trebaju placati i dostaviti obrazac u Poreznu.? Da li netko ima pravi info.......

  5. posudio sam novac prijatelju za kupnju stana, u meduvremenu je preminuo a nije mi vratio novac. Imam ovjereni ugovor o posudbi ali nije navedeno da se posudba odnosi na novac za stan, dogovor je bio usmeni da ako ne vrati dug ja dobivam stan. Bila je ostavinska rasprava, stan su nasljedili nasljednici. Da li postoji mogucnost da ja nekako dobijem stan kao sto je usmeno dogovorena u slucaju da ne vrati dug?

    dekanski

    cula sam da od ove godine vise nema dekanskog roka?

    zna li netko nesto o tome. Inace sam izvanredni student i mislim da necu uspjeti do kraja godine obaviti sve potrebno za upis u 2. godinu.

    Hvala.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija