Jump to content

KaY_

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je KaY_ objavio

  1. ...

    Osobno sam imao loša iskustva s agencijom OPERETA. Nakon što sam se kao kupac javio na oglas o prodaji stana na web portalu, posrednik me je nakon razgledavanja stana u polumračnoj ulici tražio da mu potpišem potvrdu da mi je pokazao nekretninu. Srećom da sam papir preletio pogledom prije potpisa - on je sadržavao rečenicu po kojoj se obvezujem platiti proviziju od 2% posredniku ako kupim taj stan. Taj tip me zapravo htio namamiti da mu potpišem posrednički ugovor iako ga ja to nisam niti tražio niti sam mu to predlagao. Iako me pola sata uvjeravao da je to uobičajeno poslovanje i da mu je već 5 ljudi taj dan potpisalo taj papir (vjerojatno misleći da potpisuju da im je pokazao nekretninu), mislim da je i sam bio svjestan da je to što čini bila čista prijevara. Na sličan način je jednom postupila i neka posrednica, alise ne sjećam iz koje agencije.

     

    S druge strane imao sam dobra iskustva s agencijom RIVALITAS. Njihov posrednik mi nije podvaljivao nikakve papire nego je jasno rekao da je njih angažirao prodavatelj, da prodavatelj plaća njihovu proviziju i da kupac nema nikakvih obaveza prema njima.

     

    Postoji i Kodeks etike posrednika u prometu nekretnina koji je sastavljen pri njihovom cehovskom udruženju pod okriljem HKG. Nakon negativnog iskustva s OPERETOM došlo mi je da ih formalno tužim sudu časti, ali mi se nije dalo trošiti vrijeme na te likove.

    otvaram ponovno ovu tematiku...dogodila mi se identična stvar, samo sam ja bila prilično brzopleta i činilo mi se kao da je to nešto što je obavezno...potpisati "evidenciju da sam pregledala stan"...PIHH!!! Da, to je ustvari bio ugovor o posredovanju, samo ti čovjek uvali stranicu gdje ne vidiš što potpisuješ, nego evidenciju da si vidio nekretninu... Osobno smatram da je to čista prevara, jer moj je izbor bio kupiti stan, a bez usluga agencije..na kraju se svede da njihove usluge moraš osobno provjeriti (prebacivanje režija npr.)! Najradije bih reklamirala agenciju tako da im nitko više ne potpiše taj papir!!!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija