Jump to content

amegi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je amegi objavio

  1. Ma već sam živčan toliko da nemogu to opisat... za vas koji ste bili nedavno jel se bira sam koje ćeš predmete prvo polagat il kak te zapadne tj. jel ima vremena za ponavljanje između polaganja? Amegi ti si sad tu navela pitanje iz EU Povijest? Šta sad točno to sve obuhvača? Ugovore? Živcira me to što učim po tim pitanjima sa ministarstva i onda nek pitaju tak a ne tak opširno... I šta ako neznam neznaš od ta tri dva pitanja? Ne pitaju više dalje... Mislim ono službeničkih odnosa ima jedno 65 pitanja, ono znaš ih 60 kak treba i poklopi te da neznaš ili se nemožes sjetit tih par koje ta baš pita i šljus!

     

    Sve ovisi kakav je ispitivač. U našoj grupi je bila super. 3 smo došle unutra i rekla da ima 3 pitanja, znači povijest, institucije i ulazak RH u EU. neka se dogovorimo koja će koje pitanje. svaka smo rekle 2,3 rečenice o temi koju smo odabrale i to je to. ulaziš kako te tajnica uputi i ima vremena ponavljat prije ulaska.

  2. Evo i ja položila jućer (4.07.2015.), SSS, Referent za poslove pisarnice. Nije bilo teško, ali nešto se mora znati. bilo je ljudi koji su i padali. evo nekih pitanja:

    POSEBNI DIO: na pismenom dijelu bilo je 3 pitanja :

    1. Upravne pristrojbe (kada se naplaćuju, na koji način i tko kontrolira njihovu naplatu

    2. Navedite pravila otiskivanja službenog pečata

    3. Kako se obavlja razvođenje dovršenih predmeta

    Na usmenom dijelu: 1. kakav mora biti Upravni akt kada se otprema

    2. što je troškovnik pošte

    3. što je rokovnik predmeta

    4. koji su poslovi pisarnice

    OPĆI DIO:

    USTAV/SUSTAV (Super ispitivačica, pita po 3 pitanja iz svakoga): Koja su tijela državne uprave, što mogu poduzeti građani i pravne osobe radi nepravilnog postupanja tijela državne uprave, Koje akte donosi vlada.Koje su osobne i političke slobode i prava, koje su nadležnosti Predsjednika, tko može biti biran i na koje vrijeme za suca Ustavnog suda

    EU (Ulazili po 3): pitala je Povijest, Institucije i ulazak HR u EU

    LOKALNA/SLUŽBENIČKI (Ulazili po 2, malo stroža ispitivačica): Objasnite dužnost čuvanja službene tajnosti i poštivanja privatnosti, koji su uvjeti za prijam u državnu službu, što je plaćeni dopust, Koje su jedinice lokalne i podučne (regionalne) samouprave, Koji su oblici mjesne samouprave, Tko može birati na referendumu

    ZUP/UREDSKO: Što znači načelo zakonitosti, kako se pokreće upravni postupak, kako se računaju rokovi. Koje su evidencije uredskog poslovanja (Osnovne i pomoćne),interna dostavna knjiga.

    evo, to je to. učila sam samo po pitanja Ministarstva uprave. Sretno svima koje to čeka :-)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija