Jump to content

sasazd

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je sasazd objavio

  1. Najlepse hvala na odgovoru...

    Usput i pitanje, da odlucim da predam zahtjev u RH, moram li se prijaviti negde kod nekog od rodbine(koje ima dosta), i mogu li podneti istovremeno zahtjev za domovnicu i putovnicu (ili moram da sacekam domovnicu), i posto verovatno moram podnijeti i zahtjev za majku, mogu li preko punomocja, i u slucaju da moze, gde bih vadio punomocje?

     

    Jos jednom, najsrdacnije Vam zahvaljujem na pomoci..

     

     

     

    "Taj" po Generalnim Konzulatima ili Veleposlanstvima diljem Europe i ostatka svijeta ima "ciljane naputke" da zaprima sve zahtjeve, odnosno sve stranke koje "žele" hrvatsko državljanstvo. Bitno je "uzeti" taksu od 150-200€, proslijediti "papire" u MUP Zagreb na rješavanje. 95% takvih zahtjeva bude odbijeno iz razloga što nisu ispunjene pretpostavke temeljem zakona, a za prijem ili utvrđivanje prava na HR državljanstvo.

     

    Ažurirano

     

    Imate pravo temeljem pripadnosti hrvatskom narodu.Član 16.Zakona je to propisao, podnesite zahtjev putem Konzulata RH u zemlji prebivališta ili izravno MUP-u RH u bilo kojoj Policijskoj upravi u Hrvatskoj (što Vam i predlažem jer je taksa manja, a bit će zahtjev rješen brže). Djelatnici naših konzulata, na žalost su drski, bezobzirni, ne vole ni sebe, a pogotovo stranke koje im dolaze.Sve to iz razloga što nemaju pravovaljan, tako reći nikakav nadzor u državi u kojoj rade za 75% veću plaću nego da isto tako igraju "bublice" po hrvatskim uredima diljem zemlje. Na žalost, ali i sami znate da je tako.

  2. Nemate pravo na HR državljanstvo po osnovu Vaše majke.Izjašnjavali se niste o narodnosti jer nije postojala rubrika u vrijeme kad su vama izdavali te dokumente.A i da jesupostojale rubrike ne bi vam pisalo da ste Hrvat..prema tome uzalud pokušavate. Službenici u Zadru vam nisu dobro rekli, nisu upućeni.Primljeni su da sjede u državnom aparatu u vrijeme vladavine HDZ-a te podobnosti (supruge branitelja,bojovnika i slično) . Nadam se da ste me razumjeli. Srdačan pozdrav i sretno do ulaska SRB u EU.

     

    Imam gotovo isti slucaj kao Marko1981 sa time sto moja majka nema hrvatsko drzavljanstvo. Ona se na popisima izjasnjavala kao hrvatica, rodjena je blizu Hutova(danas BIH). Od 1995 zivimo u Srbiji i imamo drzavljanstvo Srbije. Zvao sam konzularni odjel u Beogradu, i rekli su mi da imam pravo na drzavljanstvo! Mogu istovremeno da podnesem zahtev za mene i za majku, da prevedem silne papire na hrvatski, da se uclanim u neko hrvatsko K.U.D, upisem u manjinski spisak i mozda jos nesto. Da li se nesto u medjuvremenu promenilo, i da li da pokusavam ili ne. Nije samo novac u pitanju (280E po podnesku), nego i maltretiranje sa vadjenjem papira i prevodjenjem kod tumaca.. Molio bih za brz odgovor..

     

    Srdacan pozdrav,

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija