Jump to content

Ann M

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Ann M objavio

  1. Kupio sam brodicu preko kupoprodajnog ugovora, no kada sam je dosao registrirati, u LU su mi rekli kako mi nedostaje tabularna izjava. Covjke koji mi je prodao brod nalazi se u BiH, pa mi je potreban savjet koji je najlaksi put doci do tabularne izjave. Je li moguce da covjek napravi izjavu i ovjeri je u BiH te je posalje mailom/postom? Da li bi ona bila vazeca u RH? Hvala unaprijed!

  2. Postovanje! Treba mi jedna informacija! Prijavila sam se na natjecaj za zakup standa na jednoj trznici. Uz moju-bila je jos jedna ponuda kojoj je dodijeljen stand. Natjecaj je raspisala komunalna tvrtka. Premda je u natjecaju stalo da mogu prisustvovati otvaranju ponuda-to se nije dogodilo jer se komisija nije sastala kad je trebala, nije bilo direktora poduzeca i sumnjam u nepravilnosti s obzirom kako je odabrani ponuditelj u prijateljskim vezama s direktorom, te na trznici vec posjeduje stand kao obrtnik, a ne OPG (za koji je stand raspisan, a izabrani ima i OPG). S obzirom kako nema navedenog zalbenog roka i kako sumnjam u nepravilnosti (naknadno donosenje dokumenenata i sl.) mogu li na temelju toga rusiti natjecaj i traziti ponistenje? Mogu li po nekom zakonu dobiti dokumentaciju na uvid, premda to nigdje ne stoji u natjecaju? Veliko hvala na pomoci!

  3. Plaćaju se i troškovi suda po jednoj uplatnici i kazna po drugoj.Druga je prazna jer u presudi piše da je dovoljno platit 2/3 u roku 8 dana ili cijelu dosuđenu nakon 8 dana (zato je jedna uplatnica prazna).

     

    Kakvi nalozi se točno spominju u presudi?

     

    U presudi se ne spominju nalozi, oni se spominju u uplatnicama u opisu plaćanja. Citiram: Temeljem čl. 138 st. 2 točke 3b Prekršajnog zakona, okrivljenica je obvezna naknaditi paušalni trošak žalbenog postupka u iznosu od 200 kn u roku od 15 dana od primitka ove presude.

    Znači li to da ću platit 2/3 ovog iznosa plus 300 kn s ispisane uplatnice?

  4. Pozdrav!

    Danas sam dobila presudu sa Suda kako mi se prihvaća prigovor-ukida mi se zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 6 mj., te moram platiti paušalni trošak žalbenog postupka u iznosu od 200 kn. No, dobila sam dvije uplatnice: na jednoj je istipkan iznos od 300 kn (troškovi prekršajnog postupka plus nalog), a na drugoj ne piše iznos, već je u opisu plaćanja kazna i nalog. Zanima me je li dovoljno platiti samo ovu od 300 kn? Hvala na odgovoru :)

  5. Upravo tako. Međutim, prekršajna kazna je 5000-15000 kuna i do 60 dana zatvora, najčešće uz direktno privođenje sucu, tako da postupak svejedno nije baš kikiriki.

     

    Problem je što sam se žalila samo na novčanu kaznu, ne i na oduzimanje vozačke. A vozačka mi je prijeko potrebna, platila bih cijelu kaznu, samo da mi ne uzmu vozačku. Što mi je najbolje napraviti (ako se uopće išta da), dajte mi koji pametan savjet ;)

  6. Pozdrav!

    Početkom kolovoza ove godine zaustavila me policija, te sam napuhala 0.86, tj. 0.76. Trebala bih platiti 1000 kn kazne i ostati bez vozačke ne 6 mjeseci. Napisala sam žalbu,koju sam poslala poštom, u kojoj sam se žalila na novčanu kaznu. U međuvremenu sam se zaposlila i vozačka mi je neophodna. Zanima me kada bi mi mogla doći plava kuverta na kućnu adresu s pozivom na sud, je li moguće da, uz dobre argumente, ne ostanem bez vozačke, te hoću li dobiti kaznene bodove?

    Hvala unaprijed :)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija