Jump to content

perhat

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je perhat objavio

  1. Obratiti malo pozornosti i na kontekst.

    Ovdje nije čangrizava baba zvala u 9 navečer jer susjedi iznad imaju malo dijete u hodalici ili su upalili vešmašinu.

    18-godišnji dečko je iskoristio priliku dok nema staraca i napravio tulumćić, a "kada su se svi razišli" u jedan ujutro (a koliko ih je bilo? 25? 30? ) onda je samo njih 6-7 ostalo dalje navijati glazbu. Možda i ne previše glasno, ali u gluho doba noći sve se čuje, a od basova vibrira namještaj.

    Pa je susjedima koji su vrlo tolerantno otrpili tulum do 1 ujutro pukao film i pozvali su policiju.

    Ili su pozvali policiju i ranije, pa je to i bio razlog razlaza društva. Ali nam to ovaj Domagoj nije tako prezentirao.

    Da ja živim u zgradi i da sin od susjeda napravi takav tulum, bio bih u 15 min. do 22.00 kod njih i rekao da je fajrunt za 15 minuta. Ne bih čekao do 1 ujutro.

     

    Sa susjedima sam popricao i rekli su da nisu ništa čuli i rekao sam im ubuduće neka dodu na vrata i neka kažu ako im je preglasno.

  2. Naime,jučer sam imao prazan stan i po običaju skupila se ekipa.Kada su se ljudi razišli oko 1,nas 6-7 je otišlo u moju sobu slušati ploče.Odjednom,netko zvoni.Ugasim glazbu.Otvorim vrata,pitaju jel mogu uci-ja kazem naravno.Udu unutra i sada da ne duljim napišu prekršajni nalog i daju mi uplatnice da platim kaznu.Pitam gospodina jel moguće da platim kaznu na licu mjesta,kaže on ne(!).

    Kazna je 195 kn s 500(!) kuna troškova utvrđivanja prekršaja tih 15 minuta što su oni bili tu.

     

    Mene sada zanima:

    1.Jel vrijedi pisati prigovor?Ako vrijedi,ja bih se pozvao na to da jednostavno nemam novaca za placanje tih 500 kuna(toliko novaca potrošim u jednom mjesecu)i da uopce nismo bili upozoreni niti nam je itko od susjeda na ikakav način priopćio da smo glasni i da im smetamo.

    2.Počeli su nas ispitivati jel imamo "trave" i općenito su cijelo vrijeme gurali takve teme kao da smo narkomani nekakvi,nas šestero sedmero koji sjedimo u krugu slušajući ploče.Mislim da ne bih htio prigovarati policiji jer svi znamo kako to završava u našoj najdražoj,slobodnoj državi.

     

    Imam 18 godina i maturant sam.Otac je vlasnik stana.

    Molim vas da pomognete,savjetujete jer ja stvarno nemam novaca za tu kaznu.

     

    Unaprijed hvala,

     

    Domagoj Perhat

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija