Jump to content

wolficaa_8

Korisnik
  • Broj objava

    48
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je wolficaa_8 objavio

  1. Pitanje,radim u firmi na odredeno,ugovor mi je do 11 mjeseca,medutim kako sam  cula, produzice  radno vrijeme do 11 navecer,sto mi nikako ne pase jer imam autobus u 22 45 a poslije toga nista, ako bi ja dala otkaz i navela da je razlog prijevoz, s obzirom  da idem s autobusom,da li bi mi se to uzelo u obzir i da li bi raskidanjem tog  ugovora imala pravo na naknadu  s biroa.

    ocajna

    ne inatim se ja sam mu lijepo rekla ako ne ide ne ide idemo ja i moja manja kcer u hr, i rastavit cemo se pokusala sam razgovarati na normalan nacin, posto je kcer stalno samno jer njega nema nemogu se ni zaposliti,

    a kako sam poslije doznala sve je to bilo planski ja iskreno nisam imala pojma sto smisljaju,jer je tu njegova mama, i tu sam vidjela poruku da je njihov plan bio da dovezem djecu u Irsku a mene na neki nacin potjera izbaci kako bih se ja sam vratila u hrvatsku a djeca ostala s nonom , ne s  ocem to je ono najbolje jer je on sad izmedu dva grada i stalno putuje. Cura mu zivi u Dublinu,nitko sretniji od mene da se to rijesi na civlizirani nacin. Starija kcer mu je iz prvog braka koju smo mi odgojili od njene 7 godine.

    ocajna

    evo znaci ja sam tu u Irskoj vec mjesec i pol ,uz sve navedeno muz je nasao drugu dolazi samo koji put prespavati,  s tim da mi daje minimalne iznose da ja i moja malodobna kcer imamo za zivot  stalno  se prijeti kako ce mi useti dijete, mislim grozno,Ja ga  samo molim da mi lupi kartu za Hrvatsku pa da mozemo se rastaviti ali ta karta nikako da dode,mislim  da nema dovloljno novaca cak i u porukama  se vidjelo kako se hvali sa tom novom curom, a to sam slucajno vidjela jer nije obrisao messenger. i sad  sto ja da napravim.A ja nemam novaca za kupiti kartu

    ocajna

    To stoji ali isto tako je cinjenica,ja sam radila 15 godina u toj firmi i tek unazad 3 godine sam pocela kad su pocele metalna zapostavljanja u obitelji tipo ja 090zaradujem vise od tebe ti nista neznas,pa glupa si i jos gore,a sve to vrijeme si djeca bila na brizi 90% posto vremena i cak smo dobili njegovu kcer na skrvnistvo zahvaljujuci mom trudu ne kazem to da se pravdam nego cinjenicno stanje,pa i evo sad dok smo tu u Irskoj njega uopste nema i opet su djeca samnom,a sto se tice kocke i kockanja to mi nije ni pod razno,jer bi i ovdje nasla nacina da mi toliko fali

     

    Sto mi je i rekao psihijatar da je meni kocka bio nacin da izrazim svoje nezadovoljstvo u zajednickom zivotu,jos pogotovo sto suprug nije htio ici samnom na lijecenje,jos mi je i branio pa sam sve to sama morala prolazit

     

    I jednostavno ako dode do suda sve to negirati ,jer nisam nigdje uvedena kao registrirani ovisnik,jer ako dođe do rastave znam da ce on sve lagati sam mi je to rekao

    ocajna

    to sam i do sada  radila kad sam bila u hrvatskoj, no sad sam tu u Irskoj sasvim neki novi život je tu ,mislim da je moje kockanje bilo iz nekog nezadovoljstva i melankolije ovdje sam u drugoj  državi pa mislim da promjena radnog okruženja i mjesta pomoći da se maknem od  te ovisnosti. Ako vidim  da ne pomaže vraćam se u hrvatsku.

    ocajna

    da počnem ispočetka, ja i muz  smo u braku 10 godina sve je vise manje bilo ok, medutim ja  sam ajmo rec pukla i pocela kockati , prijavila  sam  se na lijecenje, muz mi nije htio pomoc niti prihvatiti tu moju bolest, nego me je  jos  s tim ucjenjivao,trajalo je koliko je trajalo na žalost  dobila  sam otkaz radi toga u firmi, dogovorili smo se da ćemo krenuti ispočetka i dosli u Irsku medutim, on sad je opet poceo s rastavom, mene jedino zanima da li mogu izgubiti dijete, a sto je najbolje ,otisao je prvi u Irsku gdje sam ja za  to vrijeme bila u hrvatskoj sa dvoje  djece, znaci vodila brigu o njima. Ja sam sad trenutno nezaposlena a on  radi pa se bojim da ne bi izgubila svoju djecu.

  2. oni su imali od lijecnicke  kontrole  da nisam za  to  radno  mijesto, i od  mog  doktora  nalaz  da  sam impulzivni kockar  sto  to  nista  ne  znaci i kako  firma  koja brani  svojim  igracima  da igraju moze  dijeliti hl  bonove.

     

    i da  li  su mi priliku  da   se branim  ja  sam  njima  to  poslala  i pravnica  mi jer  rekla  da  to  sve stoji  sto  sam  napisala , ali opet  znaci da to ne  vredi nista ,a  s  druge  strane  bilo je  takvih  situacija  pa su ljude maknulu sa  takvnog  mjesta bez  doktora i njegovih  nalaza, ispada  da netko  moze  sve a netko  nista.

  3. Da udovoljava la  sam  s obzirom d a sam u toj  firmi 15  godina ipak  vise nego netko tko je dosao iz vana bez ikakvog  znanja o radu tvrtke, jer posto  mi imamo specifican  posao  nigdje  nije  decidirano  koja  skola  treba nego  da je  bitno  iskustvo.

    Odobrila  mi je  firma da mogu  dobiti  otkaz uz optremninu  s  obzirom  da imam 30  godina  staza i 51 godinu zivota, trebala  sam potpisati sad  na kraju mjeseca , ali nam  je  receno  da mi  je odoberno.

    dobila  sam 17.06. citiram:

    1.Oslobada  se obaveze  dolaska na  rad i obavljanja  radnikh  zadataka kod  poslodavaca za vrijeme p[ostupka otkazivanja ugovora o radu zbog  skrivljenog ponasanja

    2. Za vrijeme u tocki 1. ove odluke ima  pravo na naknadu place te ostala prava koja proizlazi iz radnog  odnosa

    3. Ova odluka stupa na snagu  danom dostave

    Obrazlozenje

    Dana 17.06 2019 pokrenut  je postupak otkazivanja ugovora  o radu zbog  skrivljenog ponasanja, a zbog utvrdivanja manjka u poslovanju.

    U cilju zastite, kako radnice koja ima problema s ovisnoscu o kockanje tako i sredstava poslodavac s kojima  radnica raspolaze tijekom svoga  rada, poslodavac je  radnicu oslobodio obaveze dolaska  na  posao.

  4. Radim u firmi već 15 godina hrvatska lutrija unazad 3 godine pukla i prokockala sam se. Prijavila sam se u firmi i isla na liječenje , ta ista  firma gdje  sam  se prijavila  da imam problem  rekla je  da mogu  biti na bolovanju koliko mi treba , da bi nakon  toga poslala liječnicku  kontrolu gdje  mi je nakon  toga moja doktorica poslala raditi, ja  sam u međuvremenu tražila da me prebace na neko  drugo  radno mjesto, na sto  su rekli da nema, da bi nakon  toga zaposlili 4 ljudi u administraciji. Stalno sam ih zvala  i pitala za pomoć, jer me bilo strah  da cu pokleknuti, Kad  sam otisla na bolovanje 1 put imala sam  manjak od 2345 kn koji  sam podmirila. A za Novu godinu su na dijelili hl  bonove možete ,misliti sto je to značilo  za mene kockara samo mamac  da nastavim kockat. Da li su mogućnost u firmi otkaz uz otpremninu gdje  sam se i prijavila i gdje  mi je odobreno i nisam izdržala opet  sam pokleknula i sa sam dobila otkaz uz otkazni rok koji ne piše koliki je, mene sad  zanima  da li imam ikakva prava tražiti otpremninu  posto  mi je vec odobrena i da li imam pravo ih tuziti jer mi nisu da li mogućnost ni drugog  radno mjesta,nego  mi je još  nasa pravnica  rekla  da  sto nisam  dala otkaz  prije, i što su znali da sam kockar a  dali  mi hl bonove  za kockanje.T u sam ostavila manjak od 3000 kn koji  ce biti podmiren, a koji  ne  bi ni  nastao  da  su  mi dali priliku  da  se makne  s mjesta prodavača.

  5. Posto ja i muz odlazimo u inozemstvo a njegova kcer iz prvog braka ne  zeli  ici ,nego bi ostala s majkom, dogovorili smo se da ce sve ostati po starom, tj da cemo mi i dalje zadrzati skrbnistvo te da majka nece traziti alimentaciju niti cemo mi potrazivati alimentaciju kojom se odredeno sudskom odlukom e mene sad zanima kako da to napisemo pismeno da ne  bi bilo poslije problema.

  6. Moj muz ima skrbn istvo nad svoiim djetetom, i sad mi mislimo otici u inozemstvo, cura ima 14 godina i sad joj mama pocela raditi komplikacije da joj nece potpisati da se slaze da ide s nama, mene sad zanima sto bi mi trebali napraviti i dali ona ,kcer posto ima 14 godina ima pravo glasa,ona bi isla s nama.

    darovnica

    Prije godinu dana mom suprugu je mama darovala kat kuce koji smo platili 1800 kn sada posto idemo u inozemstvo od straha da nam ne bi doslo pod ovrhom ili neplacanja, muz misli opet vratiti tj. darovati mami nazad e sad me zanima koliko se to placa i da li bi mozda bilo pametnije darovati djeci , samo se bojim ako se djeci daruje mora biti skrbnik da nam onda opet ne bi doslo pod ovrhom i zaplijenilo kucu

  7. pitanje zvala Odvjetničkom društvo Leko i partneri i kaže da je meni riješenje stiglo 2012 od suda i da tek da fina provodi sudsku presudu pa što može proći 3 godine od presude i tek sad doči na naplatu napominjem da do sad nisam nikad bila u blokadi i zašto, jer su mu rekli u odvjetničkom društvu da kad je sudska presuda da se ne može dogovoriti jedino prije, a ja nisam ni dobila poziv na sud.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija