Jump to content

Bandopoly

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Bandopoly objavio

  1. Defitnitivno se slažem sa navedenim, u smislu da treba detaljno analizirati osim ekonomskih i pravne odredbe zakonske regulative koje spadaju u djelokrug poduzetništva i to prije osnivanja trgovačkog društva.

    Spomenuti zakon je izglasan u lipnju 2013. godine, a krajem 2012. je omogućeno osnivanje j.d.O.o.

    Ipak, ja bih rekao da izraz 'nasamaren' nije toliko daleko od istine, pogotovo kad zakonodavac mijenja propise na način da ih 90% poduzetnika ne može ispoštovati.

    Podsjećam, zakon je izglasan po hitnom postupku.

    Smatram da se možemo složiti oko činjenice da je zakonodavac spornim dijelom rečenice "kod druge pravne ili fizičke osobe" u točki 4 stavku 1 članku 7 Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, odjednom stvorio dodatni trošak poduzetnicima.

    Članovi uprave koji su bili prijavljeni na minimalac u svom trgovačkom društvu do stupanja zakona na snagu, nisu bili 'u prekršaju'.

    Nakon stupanja zakona na snagu odjednom su u prekršaju osim ako ne povećaju osnovicu ili se zaposle u drugom trgovačkom društvu ili obrtu!?

    Dakle, ako sam član uprave i direktor zaposlen u svom trgovačkom društvu, te sam prijavljen osnovicu manju od 7943 kn, bit ću kažnjen, ali ako se prijavim kod fizičke osobe na 1 sat dnevno i plaćam 8 puta manje doprinosa, onda nisam u prekršaju!?

    To sporna odredba ovog zakona propisuje.

    Može li ministar zdravstva ili nadležno tijelo za vjerodostojno tumačenje zakona , biti na istom tragu kao i ja?

    Može, ali i ne mora pogotovo ako im fali novaca.

     

    Jedino što znam da je postojeća odredba Čl.7 st.1 t. 4 ZOZO štetna i da će ukoliko se ne promijeni prouzročiti dodatne komplikacije, ako ne i propasti mnogih malih poduzetnika.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija