Jump to content

croatia22

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je croatia22 objavio

  1. poslati postom preporuceno dopis njemu i bratu da vam vrate predani novac u roku od 15 dana, ili isti uplati na racun...

    jer ce te u suprotnome biti primorani podnijeti kaznenu prijavu radi kaznenog djela prevare.

    ako nakon 15 dana se isti ne odazove ili ne vrati novce,

    istu prijavu i podnijeti,

    donijeti ispis poruka i potvrde od banke gdje se vidi da ste isti novac i podigli...

     

    a s obzirom da se radi o "ulaganju" ne bi me cudilo da se sve ovo extra zakomplicira... u vidu provizija, ulazno izlaznih, troskova, i gubitka...

    (moze reci da je sve ulozio u agrokor dionice i eto vam veselja)...

     

    a prije svega preporucam savjetovanje s odvjentikom i slanje dopisa preko odvjetnika radi "ozbiljnosti" istoga...

     

    ako nije tajna o kojo se cifri radi?

     

    Nije on ništa uložio nego mi je samo rekao koje dionice da kupim i najavio da će mi reći kada što da prodam ili kupim.

     

    3500 kn

  2. Moja je priča jednostavna: "prijatelj" inače financijski savjetnik, nagovorio me je da kupim neke dionice jer cijene rastu itd. Tražio je da mu platim 3.5% od uloženog novca. Pomogao mi je da kupim dionice tri firme. Tada je počeo raditi u inozemstvu pa sam novac predao njegovom bratu. On je još uvijek u inozemstvu i ne javlja se. Samo se javio kada sam ga ja tražio i nije imao što reći. U međuvremenu sam doznao da zapravo se bavi ilegalnim poslom. Kako nisam bio zadovoljan s tim, nazvao sam ga i rekao da ne želim nastaviti tako i on mi je rekao da će mi vratiti novac. No, još uvijek nije. A u zadnjem razgovoru poriče da je od mene primio novac i pravi se kao da ne zna o kojim novcima je riječ. Imam svu komunikaciju pisanu (sms poruke) i želim da mi vrati novac. Ima li nade? Ako netko zna kako bit ću mu zahvalan.

  3. Banka nek vam dadne ""papir""da je prodavatelj isplaćen.

    Neznam zašto ste čekali dok se kredit otplati,jer vi ste odmah mogli i trebali izdejstvovat upis prava vlasništva,što i jeste bit takve vrste kredita

     

    Banka je bila vlasnik nekretnine do isplate kredita.

  4. Kome i kada?

     

    Kako je točno išla ta kupoprodaja?

     

    U banci smo uzeli kredit na 8 godina. Iznos je preko banke odmah plaćen prodavatelju. Mi smo osam godina plaćali rate. Iz banke smo nedavno dobili obavijest da idemo po brisovnu izjavu a s njom kod javnog bilježnika pa u gruntovnicu. Sve smo po uputama banke obavili. No, u gruntovnici traže i tabularnu izjavu prodavatelja.

  5. Taj ugovor je već predan na gruntovnicu?

    Urudžbirajte prijedlog za upis vlasništva, i pozovite se na taj članak ugovora.

    Prodavatelj je davno isplaćen od strane banke, mogli ste upisati vlasništvo neovisno o otplati kredita. Priložite potvrdu banke otprije 8 godina, kada su isplatili prodavatelja.

    Odnijeli smo ugovor i ostale papire ali su tražili i tabularku. Imamo i brisovnu izjavu banke.

  6. To nije opravdan razlog.

     

    Očito ćete sudskim putem morati tražiti izdavanje tabularne isprave, ali imajte na umu kako se radi o obvezno-pravnom zahtjevu, koji zastarijeva u općem zastarnom roku od 5 godina.

     

    Kada je ugovor sklopljen i što sam ugovor kaže o izdavanju tabularke - je li ju veže nekim rokom ili ispunjenjem kakva uvjeta?

     

    U ugovoru u članku 6 piše: Prodavatelj ovlašćuje kupca da si na osnovu konačnog ugovora o kupoprodaji i po isplati cjelokupne kupoprodajne cijene ishodi pravo vlasništva na predmetnoj nekretnini uknjižbom u zemljišnim knjigama.

     

    Ažurirano

     

     

     

    Ažurirano

     

    u rujnu tekuće godine. 2015.

     

    Ažurirano

     

    Ažurirano

     

    Kada je isplačen prodavatelj?

    u rujnu tekuće 2015. godine

  7. Poštovani, kupili smo nekretninu i plaćali 8 godina kredita te dobili brisovnu izjavu od banke. Sada kada trebamo u gruntovnici prenijeti vlasništvo, bivši vlasnik odnosno prodavatelj nekretnine odbija potpisati tabulanu izjavu. Koja su naša prava?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija