Jump to content

L.S.

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je L.S. objavio

  1. „(5) Plaćanje novčane kazne prije podnošenja prigovora ili nakon što je prigovor podnesen,smatra se okrivljenikovim odricanjem od prava na podnošenje prigovora odnosno odustajanjemod već podnesenog prigovora protiv prekršajnog naloga, pod uvjetom da je u uputi o pravu naprigovor na to upozoren."

    ------------

    "S obzirom na zakonske uvjete utvrĎivanja prekršaja i teţinu prekršaja za koje se izdaje prekršajninalog, a uzimajući u obzir implicitno konsenzualnu formu rješavanja prekršajnog spora uslučajevima izdavanja prekršajnog naloga, uvodi se presumpcija odricanja od prava napodnošenje prigovora ako se prije podnošenja prigovora plati novčana kazna ili se nakon većpodnijetog prigovora plati novčana kazna izrečena prekršajnim nalogom, sve u svrhupojednostavljenja i povećanja efikasnosti prekršajnog postupka. Okrivljenik mora biti na toupozoren u uputi o pravu na prigovor. Ova presumpcija ne vrijedi za okrivljenike koji nemajuprebivalište u Republici Hrvatskoj s obzirom da se na njih primjenjuju odredbe članka 136.Prekršajnog zakona.

     

    To policajac posebno mora istaknut,il to piše na svakom nalogu?

  2. Vjerojatno se ne shvaćamo - ako stoji istaknuto upozorenje i ona je platila kaznu, isto se smatra odricanjem od prava na podnošenje prigovora odnosno odustajanjem od već podnesenog prigovora, a obzirom su odricanje odnosno odustajanje neopozivi - kraj priče. Stiže obavijest o početku tijeka zaštitne mjere i to je to.

     

    Zvala sam i na policiju,rekli su platila ne platila, isto je, sudac mora sagledat prigovor sa nalogom,, morala bih imati pravo da se izjasnim na sudu,, a na odluku ako dojde,o mjeri zabrane, nemam pravo žalbe?

  3. Pozzz, imam pitanje, dobila sam obavezni prekršajni nalog 7.2.2016. Otišla po vozačku isti dan, policajac mi rekao da mogu platit odma i umanjuje mi se novčana kazna od 1000 kn na 670 kn il slično, a dobila sam i zabranu upravljanja vozilom od 1 mj, na to sam se žalila jer imam terenski posao i vozačka mi hitno treba.. Napuhala sam 0.95 (umanjeno) dali sam izgubila sva prava,jer sam odma uplatila,na sugestiju policijskog dužnosnika???

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija