Jump to content

Karolina Plišo

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Objave koje je Karolina Plišo objavio

 1. Mnogo mi je laknulo :D Hvala!

  Imam par pitanja vezano za tvoj odgovor, ako nije frka.

   

  Procitala sam da kada se odjavljuje prebivaliste (trajno odjavljivanje radi iseljenja), treba predati tu isteklu osobnu, ili i dalje vazecu osobnu, kako bi je unistili u PU. S obzirom da cu se odjaviti preko Konzulata u Stockholmu, trebam li je ponijeti? I je li u ovom slucaju bolje onda prijaviti privremeno odsustvo iz RH, jer u tom slucaju ne moram nositi tu isteklu osobnu za koju iskreno pojma nemam gdje je?

  Kad sam doselila u Svedsku bila sam na ugovoru od godinu dana (u Zakonu stoji da se privremena odjava sprovodi ako planiras odsustvo na vise od godinu). Ta godina je prosla zakljucno sa rujnom 2015. Mogu tvrditi da sam tek sada odlucila duze ostati i da sam se iz HR vratila za Svedsku, kako ne bih morala staru osobnu na uvid.

   

  Komplikujem pretpostavljam?

   

  Jao mi zene...

   

  Hvala ;)

 2. Uh, ne znam kako da pocnem. U sosu sam :D

   

  Istekla mi je osobna iskaznica prije par godina (mozda 2013., ili 2014.), nisam je zamijenila jer nisam bila u Hrvatskoj (radila sam u drugim drzavama).

  2014.sam se odselila u Svedsku, sada imam regulirano boraviste u Svedskoj, i udajem se na ljeto za Svedjanina. Uzimam njegovo prezime i sada me interesira kakav kaos cu proci? Trebam da zamijenim putovnicu zbog prezimena, ali kako nemam vazecu osobnu i nisam odjavila prebivaliste, strahujem od kojekakvih kazni i procedura. Citala sam zakone, strasno sam uplasena da ce se sve iskomplicirati. Imate li par savjeta i praksi kako da ovo rijesim sto bezbolnije?

   

   

  Oprostite mi ako sam pitanja postavila u pogresnoj kategoriji....

   

  Pozdrav i hvala!

×
×
 • Napravi novi...