Jump to content

acacic123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je acacic123 objavio

  1. Cijenjeni forumaši, pravnici,

     

    Imam dilemu. Radi se o mojoj želji da sudski tužim oca za psihičko maltretiranje u doba mog djetinjstva. Zanima me kakva je sudska praksa te jesu li takve stvari prolazile na sudu.

     

    Otac je najblaže rečeno idiot koji je cijeli život maltretirao svoju obitelj (suprugu i djecu) ali je to radio suptilno, bez većih fizičkih izgreda, ali je i toga bilo. Također zlorabljenje djece radi fizičkog rada bilo je svakodnevno (zidanje kuće, radovi u polju,..), djeci (konkretno meni, jer nas je četvero djece) uskraćivani su socijalni kontakti sa vršnjacima i sl.

     

    Radi maltretiranja u dobi od šeste do šesnaeste godine imam problema u vidu smetnju koncentracije, bijesa, mržnje prema njemu i tjeskobe. Ne živim više s njim, imam svoju obitelj i u drugome smo gradu. Otac je nasilan, posjeduje ilegalno oružje iz razdoblja DR, te je više puta prijetio ljudima, čak i unutar obitelji.

     

    A propos ti prijetnji ne može mu se ništa dokazati jer su ljudi kojima je prijećeno u strahu i gotovo sigurno na sudu neće ništa posvjedočiti..

     

    Nitko nema pravo uništavati ničiji život a ponajmanje život vlastite djece. Satisfakciju bih potražio na Sudu ali ne znam ima li smisla upuštati se u pravne zavrzlame upitnog ishoda?

     

    Zahvaljujem Vam na pomoći,

     

    srdačan pozdrav!

  2. Poštovani,

     

    Imam jedan problem pa Vam se odlučih obratiti.

    Radi se o sljedećem:

    U tijeku je legalizacija vikendice koja se nalazi na dvije katastarske čestice. Na jednoj čestici je kuća, na drugoj mali apartman, tj. soba sa wc-om. Taj apartman je nekad bio kovačnica i prenamjenjen je u stambeni prostor. I kuća i apartman kupljeni su 70 godina prošlog stoljeća i postepeno popravljani i nadograđivani. Sad smo dali zahtjev za legalizaciju apartmana. Legalizacija podrazumjeva uređenje papira koji ne postoje (nacrta, ucrtavanja na katastarsku česticu i sl.). Tu legalizaciju vodi jedna arhitektonska firma.

     

    Apartman i kuća su spojeni , dakle dijele zajednički zid. Na vrhu tog zida nalazi se mali prozorčić za ulaz u potkrovlje apartmana. Sad arhitektica koja vodi legalizaciju kaže da netko (neko državno tijelo) traži papire od kuće (građevinsku dozvolu i sl.) jer prozor od apartmana izlazi na među (prema kući), a kako spomenuh kuća je jedna čestica, apartman druga pa po njenim riječima ne smije biti otvor na međi, iako je isti vlasnik. Sad kaže dotična arhitektica da moramo ići u katastar po "građevinsku dozvolu" za kuću, međutim kuća nema dozvolu, jer je sagrađena u 17. stoljeću, od mojih kupljena u 1970' te neznam što mogu sad učiniti po tom pitanju.

     

    Molim Vas za pomoć.

     

     

    Zahvaljujem!

     

    LP

  3. Zahvaljujem bovu na odgovoru!

     

    Još samo da pojasnim, dar nije darovan formalno-pravno, već je samo novac uplaćen na račun, bez nekakve procedure, ugovora i sl.

     

    I sve se to zbilo prije 2-3 godine.

     

    Nadalje, koliko sam shvatila, ukoliko nitko ništa ne spomene, za to se ne može saznati, npr. pretpostavkom bakinih kćeri, pa da ne temelju pretpostavke traže sud podatke o računu, stanju?

     

    Zahvaljujem!

  4. Poštovani,

    pišem vam jer se sama ne razumijem u pravne stvari a radi se o dosta kompliciranoj stvari, bar za mene.

     

    Naime ovako: dosta sam privržena baki, koja me odgajala dobar dio života, i ja sam joj najdraža unuka. Baka ima dvije kćeri, moju mamu i tetu. Mama ima troje djece, teta četvero. Baka je hvala Bogu još živa i zrdava, te je meni darovala određenu svotu novaca. Odnosno sa svoj je računa u banci podigla novac i uplatila na moj račun, pri čemu baka ima punomoć po mom računu. Ni sa mamom ni sa tetom baka nije u najboljim odnosima pošto su teških karaktera i nisu marile za nju nikada, ali su sklone konstrukcijama (lažima).

    Zanima me mogu li mama i teta, nakon bakine smrti dijeliti novac koji je baka dala meni na gore opisani način?

     

    Mogu li uopće saznati za to ako sam ja vlasnica računa?

     

    Hvala na odgovoru!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija