Jump to content

ana85

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ana85 objavio

  1. Planiram otici sa suprugom na privremeni rad u inozemstvo...u zemlji u koju odlazim nema poreza na dohodak(UAE)...logika mi govori da porez treba negdje platiti.

     

     

    Zanima me, ako zelim prebaciti svoju placu na racun u RH, kako to urediti sa poreznom upravom?

     

    U poreznoj su mi odgovorili da na svaki dohodak pa i onaj iz inozemstva treba platiti porez....kako napisati poreznu prijavu ako nisam u zemlji...?

     

    Mogu li zadrzati novac na jednom racunu vani (gdje ce mi se uplacivati placa), pa pri povratku prebaciti novac i platiti porez?

     

    Nikad nisam bila u ovoj situaciji i nista mi nije jasno...ne zelim muljati, zelim se nakon nekoliko godina vratiti doma i ne zelim da me ganja porezna... :-) izvinjavam se ako sve zvuci zbrckano...naime tako se i osjecam :-(

     

    u mirovinskom su mi vec odgovorili(ne ispunjavam uvjete za uplate mirovinskog jer nisam bila zaposlena barem godinu dana ranije prije novog posla), i HZZO-u(trebam odjaviti zdravstveno osiguranje dok sam na privremenom radu)..

     

    sad meni nije jasno ako placam porez...kako to da nemam pravo na barem zdravstveno? :-?

     

    Hvala

  2. Molim vas pomoc....

     

    Odlazim sa suprugom na privremeni rad u inozemstvo..on je stranac..ja sam drzavljanka RH...Moram li prijaviti promjenu boravista nadleznoj PU?

    Prebivaliste ostaje isto...jer mi svi dokumenti glase na tu adresu i namjeravam se vratiti....

     

     

    hvala

  3. Da ne zapocinjem novi tred, a vezano za rad u inozemstvu.....imam dva pitanja...

    Prvo: Odlazim sa suprugom i kcerkom zivjeti u inozemstvo, privremeni rad u inozemstvu,moram li prijaviti/odjaviti boraviste/prebivaliste, muz je stranac, kcer i ja smo RH gradjani?Namjeravam zadrzati adresu koju imamo u RH.(svi dokumenti glase na tu adresu)

    Drugo:Namjeravam u dogledno vrijeme u toj zemlji traziti posao i zaposliti se. Koja su moja prava i obveze uzimajuci u obzir porez i doprinose?(zemlja je tax free)

    Namjeravam placu slati na devizni racun, te uplacivati mirovinsko i ine obveze,porez, nisam trenutno prijavljena na drzavni zavod za zaposljavanje.Takodjer me muci kako sve to uplatiti ako nisam u zemlji???

     

    toliko nedoumica :-(

     

    Hvala :-)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija