Jump to content

Lenos

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Lenos objavio

  1. Rastavljen sam i bivša supruga i ja dijelimo kuću1/2,međutim ja radim 150km od kuće pa samim tim živim na "dvije" adrese imamo dva sina,maloljetnog i punoljetnog koji studira.Ona ima skrbništvo nad mlađim djetetom i ja uredno plačam alimentaciju.Međutim sada i ona odlazi živjeti u drugi grad a djeca ostaju živjeti u obiteljskoj kući.Treba li i ona plačati alimentaciju,treba li sudjelovati u školovanju starijeg djeteta i na koji način se to rješava

    Uvreda

    Molim za savjet:

    Meni poznata osoba(sumještanin) izvrijeđala me na plaži(nisam dopustio vezivnje brodice na moj vez koji formalno pravno nije moj ali kako smo gradili sami mještani svatko ima vez). Salve uvreda u stilu Zdravka Mamića:kretenu,idijote, nemaš ništa u glavi, majmune,ti si nitko i ništa....... trajalo je to nekoliko minuta.

    Treba li mi odvjetnik?

    Kolike su šanse da dobijem spor?

    Napominjem da nisam uputio niti jednu nedoličnu riječ dotičnom gospodinu samo sam fizički sjeo na vez i nisam se htio pomaknuti.

    Hvala

  2. I tada ste u roku 30 dana prijavili poreznu obvezu?

     

    Ukoliko jeste, zastara za utvrđivanje porezne obveze, kamate, pokretanje prekršajnog postupka, naplate poreza itd. počinje teći istekom godine u kojoj je porezna obveza nastala. Zastara nastupa istjekom roka od 3 godine, ukoliko nije bilo službene radnje poreznog tijela koja je dostavljena na znanje poreznom obvezniku. Kako bi u vašem slučaju zastara počela teći od 01.01.2013, zastara je nastupila 01.01.2016.

     

    Ukoliko niste prijavili poreznu obvezu, zastara počinje teći danom saznanja poreznog tijela o poreznoj obvezi. Ako je porezno tijelo saznalo za poreznu obvezu u 2013-oj, zastara počinje teći s 01.01.2014. te još nije nastupila.

     

    Hvala,

    Mogu li me kazniti zbog neprijavljivanja porezne obveze ukoliko se ustanovi zastara

  3. Poštovani,

    Dug mi se sastoji od:

    1.-Doh.go.prijave

    2.-MO-II-rješ.PU

    3.-MO-rješenje PU

    4.-ZO-rješenje PU

    5.-ZO-zaš.rje.PU

    Pitanje:

    1.Na koju stavke mogu tražiti zastaru?

    2.Mogu li tražiti otpis kamata?

    3.Koji su mi obrasci potrebni za sve to?

    Hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija