Jump to content

zbunjena_

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je zbunjena_ objavio

  1. ok, moj propust za zamp..kao sto sam rekla, nisam upucena u to...zato i jesam dosla ovdje cuti misljenja ostalih koji su obavjesteniji vise o tom podrucju..

     

    dakle, ti govoris da svaki put, prije nastupa dj-a, organizator mora prijaviti svirku? dobro, to je u redu...tako se kontrolira dali je sva glazba koju koristi legalna..

     

    hm, a dal se ta prijava placa?

    i dal je ta prijava (obrazac koji ispunjavaju) zapravo "odobrenje" za reproduciranje necije glazbe javno?

  2. ur missing the point..

     

    decki su vecinu glazbe kupili na beatportu

    (naravno, nasi dragi policajci a i pravosudni djelatnici nemaju pojma sta je to)

     

    beatport je online music shop, s cije stranice mnogi hrvatski i svjetski dji, KUPUJU glazbu no razlika je u tome sto ne dobivaju klasican racun, nego potvrdu e-mailom da je doticna stvar (glazba) legalno kupljena..

     

    e sad, sto se reproduciranja tice, nisam upoznata sa zamp-om previse, pa me zanima kako zapravo taj zakon ureduje dio koji se odnosi na reproduciranje? dali netko zna odgovor?

     

    u kratko govoreci, to bi znacilo da svaki dj, prije svake svirke mora na neki nacin prijaviti sto ce svirat kako bi se utvrdilo dal je sve legalno, zar ne? a kome bi to trebao prijaviti? :-?

     

     

    i da se razumijemo, nisam dj, samo imam mnogo prijatelja koji su tim vodama i koji su ostali sokirani ovim dogadajem..

  3. sizif..ne znam koliko su upucen u posao dj-a..

    Naime, postoje mnogobrojne internet stranice na kojima dji KUPUJU glazbu, sasvim legalno...mnogi kupuju i ploce, a zatim, radi prakticnosti, glazbu sa tih ploca prebace na cd-to nije ilegalno, oni su plocu platili, dakle, placena je naknada.

     

    to nije piratizacija..

     

    isto tako, nije piratizacija, to sto su na cd-ima imali glazbu koju su oni sami stvorili.

  4. decki koji su organizirali party, dali su sljedecu izjavu:

     

     

    "Kao sto je vas vecina i cula ili citala, u subotu 15.12.2007. na Glechudesa partyju u clubu Oxygene u Osijeku gdje su gostovali DJ AHMAAD (Sarajevo) i DJane REA (Split) provedena je policijska racija koja je privela i domace i gostujuce DJ-eve zbog koristenja piratskih CDova.

    Naravno CDovi su zapljenjeni, a da bi stvar bila gora, uzeli su i laptope s kojih se nije pustala glazba... I s kojih se nije ni trebala pustat glazba... hmm...

    Posto znam da ovdje ima dosta DJ-eva bitno je napomenit da se na tim CD-ovima nalazi dosta glazbe sa beatporta, sripanih ploca i glazbe dobijene od samih producenata ili cak i nase produkcije, ali to nas nitko nije ni pitao... Sve su tretirali kao ilegalnu glazbu...

     

    U hrvatskoj nije tesko naici na probleme kada se bavis nekim vidom umjetnosti, a u zadnje vrijeme mogu slobodno reci POGOTOVO GLAZBOM jer i pri kupovanju ploca, sto je legalan put, drzava uzme svoj ne skromni danak i na taj nacin gusi takav hvalevrijedan i sve rijedje vidjen oblik DJ-inga u hrvatskoj! Za one manje upucene da navedem da cijena jedne ploce zna varirat od cca 65 pa do 100 kn pa nek mi neko kaze kako to da cijena artikla, u ovom slucaju vinyla, koji u vecini slucajeva ima istu cijenu bilo gdje u svijetu... Osim u hrvatskoj...hmm... Tako da smo mi osobno placali sve varijacije sto se tice iznosa. Zamislite da je jedan dan npr. majoneza 5, a drugi dan 10kn... U istoj trgovini...

     

    Da nas ne bi neko krivo shvatio ili krivo protumacio, ne zelimo anarhiju, shvacamo carinu, shvacamo zakone i provedbu istih, shvacamo i ZAMP iako sumnjam da je ijedna kuna otisla onim artistima cija smo mi djela pustali i koje mi postujemo, ali ako ova "pravna drzava" zazmiri na jedno pa cak i na oba oka samo osobama koje nose bitna prezimena i ako je ne tolerantna na kretivne mlade ljude onda sumnjam da "idemo dalje"... Osim u smislu TKO JE SIJEDECI?!

  5. "Noću sa subote na nedjelju, oko dva sata, osječka je policija u suradnji s Državnim inspektoratom i Poreznom upravom, u raciji u ugostiteljskom objektu Oxygen oduzela ukupno 268 piratskih glazbenih CD-ova. Zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo nedopuštene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, tri osobe, 25-godišnjak iz Splita i dva 22-godišnjaka iz Osijeka, bit će kazneno prijavljene."

     

     

    izvor: net.hr

  6. gle, nemaju svi srecu da studiraju u velegradu i da imaju normalne uvjete studiranja. Studiram u gradu gdje jos nista kako treba nije ustrojeno, gdje ja imam vise informacija od ljudi koji rade na veleučilištu... Žalosno, al istinito. I naravno da sam provjerila sve moguce izvore informacija, ne bih ovdje pisala da nisam.

  7. ovako, zadnja sam godina (treća) upravnog studija i studiram po bolonji...

     

    svi spominju da se nakon zavrsetka studija, moze nastaviti skolovanje jos 2 godine ali ja nigdje ne mogu naci informacije o tome. Te bi dvije godine zapravo bile postdiplomski ili? zbunjena sam :-D

     

    jos vise radi toga jer gdje god sam pogledala uvjete za postdiplomski, pise da se mora imati zavrsen pravni fakultet a ja nisam na pravu

     

    :-?:-?

     

    dal mi netko moze objasniti sto ja to tocno mogu upisati poslije 3godisnjeg strucnog studija upravnog prava??

     

    hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija