Jump to content

marko2016

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je marko2016 objavio

  1. Poštovani,

     

    molim Vas pomoć u svezi roka za podnošenje Revizije odnosno Ustavne tužbe.

     

    Da li se Revizija i Ustavna tužba mogu/smiju podnijeti "istovremeno" (unutar 30 dana) ili se Ustavna tužba podnosi tek nakon donešene odluke Revizije odnosno Vrhovnog suda ?

     

    Dobivam različita "mišljenja" po ovom pitanju, a ne bih želio propustiti sva pravna sredstva koja mi stoje na raspolaganju nakon odluke II suda.

     

     

    Hvala.

  2. Hvala još jednom Matrix. Postoji li zakonska zaštita prava neuke stranke koja nije zatražila upis tereta nakon diobe, a mogla je to napraviti budući da je bila vlasnik iste ? Nije li na neki način obveza djelatnika u ZK odjelu da skrene pažnju na tako nešto bitno prilikom cijepanja čestice ?

  3. Hvala na odgovoru Matrix.

    Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima sam pročitao pogotovo u dijelu koji se odnosi na diobu čestica.

    Budući da nisam pravnik molim za pomoć u tumačenju Zakona s obzirom na slučaj koji sam gore iznio.

    U članku 257. st.1. ne vidim odgovor na moj problem budući da je ovonastala čestica C također povlasna nakon diobe na kojoj bi po mom mišljenju trebao biti upisan teret kao na čestici A, a što nije učinjeno.

    Da je čestica C nastala cijepanjem čestice A onda bi mi sve bilo jasno.

  4. Poštovani,

     

    Molim Vas za savjet u sljedećem slučaju:

     

    Postoje dvije čestice, A i B. Čestica A ima izlaz na javnu površinu, a B ima pravo služnosti prolaza preko A do javne površine, a koje je upisano kao teret na čestici A.

    Kasnije je čestica B cijepana tako da su od nje nastale dvije nove čestice, B' i C. Novonastala čestica C nalazi se između čestica A i B' te je promjenila vlasnika. Prilikom promjene vlasništa čestice C na istu nije upisan teret koji omogućava vlasniku B' čestice da i dalje ima izlaz na javnu površinu, sada preko C i A.

    Da li je i na koji način moguće da vlasnik B' čestice ostvari pravo upisa tereta prava služnosti na česticu C kako bi i dalje imao izlaz na javnu površinu ?

    Pravo služnosti na čestici A je ostalo neupitno, ali gubi smisao budući da ne postoji pravo služnosti preko C.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija