Jump to content

pgrubisi

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je pgrubisi objavio

  1. Poštovani 

    u vrtu moje kuće na selu u koju nitko nije dolazio proteklih 5-6 godina   djelatnici HEP-a postavili su betonski stup visine 10 metara bez  mog znanja i suglasnosti .  Jesu li isti dužni ukloniti stup na moj zahtjev ? Navedeni stup tj. kablovi će mi smetati prilikom dogradnje kuće .

     

                                                                                                                                                      Hvala

  2. Poštovani 

    Na objektu kojega sam vlasnik odnedavno skinuto je vodobrojilo 2012. godine  jer prethodni vlasnik nije plačao vodu, i ostavio je iza sebe pozamašan dug. Od mene se traži  naknada toga duga  kako bi se mogao ponovo priključiti na vodu. Pozvao sam se na zastaru računa ,  Vodovod mi osporava pravo na zastaru  i poziva se na novi zakon o vodama  iz 2017. godine. Molim Vaše mišljenje.

     

                                                                                                                             Hvala p grubišić

  3. Poštovani

    Vlasnik sam građevine izgrađene prije 1968 godine  za koju sam dobio uporabnu dozvolu . Ista nije ucrtana u digitalni katastarski plan . ali je ucrtana u HOK (Hrvatska osnovna karta ) . Dali je ista trebala biti ucrtana  i u digitalni plan prilikom njegove izrade  ako se nalazi na HOK.

     

                                                                                                                                                     hvala   p grubišić

  4. Poštovani

    Temeljem nasljeđivanja i darovanja stupio sam ove godine u posjed kuće .Zbog neplaćanja računa za vodu od 3800 kn , prije četiri godine skinuto je brojilo vode (starom vlasniku).Voljan sam platiti naknadu za ponovno prikljućenje od 1200 kn , i pozvao se na zastaru duga od 3800 kn .

    U vodovodu su mi odgovorili da nema zastare zbog toga što je mjerilo skinuto zbog duga.

    Molim Vaše mišljenje.

    Hvala

  5. Poštovani

    -nakon smrti oca četiri brata su nakon ostavinske rasprave napravila ugovor o diobi na temelju kojeg su se upisala u posjedovni list.

    -sin jednog od te braće i njegov stric su međusobno opet napravili između sebe ugovor o diobi zbog toga što je njegov otac svoj dio imovine prilikom izrade diobenog ugovora sve dao bratu ( vjerovatno zbog ostvarivanja prava na dječji doplatak ili tako nešto) . sin je otišao u katastar i na temelju navedenog ugovora zatražio upis u posjedovni list.na katastru su mu odgovorili da prvo treba platiti porez na čestice koje je dobio ugovorom.

    -je li sin dužan platiti porez ?

     

    Hvala

  6. Poštovani

    -mojoj supruzi je stric darovao nekretninu.isti nije bio upisan u gruntovnicu nego samo u posjedovni list.Nekretninu je nasljedio od svog oca koji također nije bio upisan u gruntovnicu Namjeravamo pokreniti tužbu za upis u gruntovnicu (protiv nekih več davno pokojnih i nepoznatih ljudi. Jesmo li dužni platiti porez čim smo stupili u posjed ili prilikom upisa u gruntovnicu?

    Hvala

  7. Na jednoj čestici zemljišta ima 6 ""suvlasnika koji su tu česticu dobili nasljeđivanjem. Nitko od njih nije upisan u posjed i gruntovnicu. Jedan od njih tvrdi da je to zemljište dobio darovanjem prije smrti prvobitnog vlasnika tj prije 40 godina, o kome je skrbio do njegove smrti,ali da je darovni ugovor koji nije nigdje ovjeren izgubljen.Dvojica od navedenih suvlasnika se slažu sa tim i voljna su to posvjedočiti.Je li to dovoljno i koliko navodnih suvlasnika bi to trebalo posvjedočiti ,svi ili večina ?

  8. kupio bi česticu zemljišta koja ima četiri suvlasnika .oni su to zemljište naslijedili od pokojne bake. međusobnim usmenim dogovorom otprije složili su se da ta čestica pripadne jednom od njih a i danas se slažu sa tim, zbog starosti i udaljenosti nemoguče ih je okupiti na jednom mjestu.

    zanima me na koji način najlakše mogu riješiti ovaj problem

     

    hvala

  9. poštovani

    kupio bih nekretninu cca 100m2 od prijatelja .radi se o vrtu.zadnji koji je upisan u posjedovni list na tu česticu zemjle je njegova pokojna sestra od djeda.rješenje o nasljeđivanju se ne može pronači.postoji li ikakva mogučnost kupnje i uknjižbe mene na navedeni vrt

     

    hvala

  10. Poštovani

    kupio bih nekretninu od gospodina koji je istu naslijedio od pokojne bake.

    posjedovni list glasi na baku jer se dotični nije upisao, i od dokumenata posjeduje samo rješenje o nasljeđivanju .je li to dovoljno za sigurnu kupnju ?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija