Jump to content

Visnja44

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Visnja44 objavio

  1. Automobil mi je imao zabiljezbu od porezne uprave i uglavnom do zakona sa kaznama sam ga normalno registrirala. U mup stize porez za cestovna motorna vozila, ja nakon toga predajem zahtijev za zastaru i zahtijevu je prosle godine udovoljeno. Jucer idem pogledati u mup stoji li jos dug i posto stoji oni me salju u poreznu da oni lupe stambilj. No nista od toga jer imam zabiljezbu! Zanima me posto su mi ju oni i stavili kako su onda mogli rijesiti zastaru. Apsolutna zastara! Mogu li oni sada to ponistiti obzirom kako im je i prosao rok za zalbu od 30 dana i stime da je od rjesenja prosla godina dana? Sto ja mogu uciniti? Koje je moje pravo?

  2. Vi kao dužnik možete isticati novom vjerovniku, pored prigovora koje imate prema njemu, i sve one prigovore

    koje ste mogli istaknuti prema starom vjerovniku do časa kad ste saznali za prenos tražbine(čl.84 st.2.ZOO)

     

    Hvala! Nista, krecemo u bitku. Taman kad rade na otpisu nenaplativ dugova od banaka

  3. "Dupla" svota je zbog naraslih kamata (glavnica se ne mijenja).

    Ma znam. I znam da sam dosadna...procitala sam ovo sve sto mi je Matrix stavio. Hvala svima na odgovorima. Ali imam jos jedno pitanje, posto je Amex out, mogu li se pozvati na zastaru?

  4. Na žalost propustili ste neke pravne lijekove, mogući prigovor na ovrhu i pregovore sa Amexom! Sad vam ostaje mogućnost ako želite zadržati nekretninu i ako vam se to isplati. pregovarati sa vjerovnikom koji je podnio zahtjev za ovrhom nekretnine! Pretpostavljam da je to B2 kapital. Sve ovisi kolika je vjerojatnost da se ovrhovoditelj do kraja naplati prodajom nekretnine! Ako procjene da im se bolje dogovoriti s vama vjerojatno će te dobiti i tu mogućnost! Možda vam je isplativija prijateljska kupovina nekretnine na dražbi od strane osobe od vašeg povjerenja po što nižoj cijeni, ako imate tu mogućnost!:zbunj: Zabilježba na nekretnini se njenom prodajom briše, ali ako cjelokupni dug nije podmiren ovrhovoditelj će nad vama nastaviti ovrhu! Ako se prodajom nekretnine dobije više novca nego ovrhovoditelj potražuje, višak se isplaćuje ovršeniku, znači vama (kad se podmire svi troškovi)! Na žalost ako je nekretnina atraktivna, profesionalni otkupljivači će se potruditi da je otkupe baš oni po najnižoj cijeni! Ovršni zakon je naprosto brutalan!:vjeruj:

     

    Ne....amex je ovrsio nekretninu i onda dug prodao b2

     

    Ažurirano

     

    kako mislite "što sad",u odnosu na vas se ništa bitno nije promijenilo,i dalje ste u ulozi dužnika.

    Ovrhu nastavlja novi vjerovnik http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/89163-Obustava-ovrhe-u-slucaju-prijenosa-potrazivanja

     

    Hvala Matrix, zatrazila sam od b2 ugovor o otkupu duga i ukoliko mi ga proslijede saljem ga na sud. Posto se mislim dogovoriti sa b2 o otplati....mogu li ukoliko mi se skine ovrha sa nekretnine prepisati ju na nekog drugog? Hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija