Jump to content

krezumica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je krezumica objavio

  1. U mirovini ste od 1.1.1999. što znači da Vam se za obračun mirovine uzeo radni staž do dana nastanka invalidnosti, a to je 1.1.1999. Prema ZOMO sva prava bivših invalida rada prevedena su u invalidsku mirovinu s tim datumom. Vama je vjerojatno zbog promjene u radnoj sposobnosti došlo do promjene u statusu invalidnosti s 1.2.2004. (ocjena vještaka) te Vam se od tog dana radi novi izračun mirovine. Kada bi u stanju invalidnosti došlo do promjene u smislu pogoršanja zdravstvenog stanja koje bi uzrokovalo opću nesposobnost za rad, radilo bi se o novom osiguranom slučaju, odnosno o drugoj vrsti mirovine.

  2. Suprug je dao otkaz radi prelaska u drugu tvrtku. Objekti koje je radio na dosadašnjem zaposlenju nisu završeni i vjerojatno neće biti dovršeni i isporučeni do isteka otkaznog roka. Na objektima rade cijeli timovi stručnjaka, ali zbog zakazanih rokova isporuke i nedovoljnog broja stručnih zaposlenika tvrtki prijete penali i gubitak zarade. Može li poslodavac tužiti zaposlenika koji je dao otkaz radi izgubljene zarade?

  3. Kupila sam stan veličine 48 m2. U to vrijeme muž i ja nismo imali djece. Uredno sam platila porez na promet nekretnina. Nismo u tom stanu živjeli budući da ga renoviramo. Još uvijek živimo kod roditelja i nemamo drugih nekretnina u vlasništvu. U međuvremenu smo dobili dijete i taj prostor ne odgovara našim stambenim potrebama. Namjeravamo ga prodati i kupiti stan od 70 m2. Imamo li pravo na oslobođenje od plaćanja poreza na promet za taj novi stan i da li je bitno tko će od supružnika biti označen kao vlasnik stana?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija