Jump to content

Lana84

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Lana84 objavio

  1. Pozdrav, molim Vas pravni savjet. Naime radim u firmi, zaposlena kao administrator, u kojem nažalost nema dovoljno posla i dosta praznog hoda, iz razloga što voditelj ureda još uvijek ne može povjeriti sve zadatke meni. 

    Prije nekoliko dana iz drugog ureda, počeli su stizati email ovi koje bi ja trebala odraditi umjesto osobe koja inače taj dio posla obavlja bez da su me o tome prethodno obavijestili. 

    Na što sam ja napisala mail u kojem sam zamolila da mi se pojasniti trenutna situacija, te da me se uputi i da informacija o realiziranju zadatka kako bi mogla to efikasno odraditi, te sam u tom isto mailu zamolila razmatranje i korekciju plaće s obzirom da bi se time povećao obujam posla ( sa tim dijelom bi to bilo jako puno posla, dakle posao još jedne osobe) duplo  od onog što radim svaki dan, ukoliko se taj posao sada skroz prebacuje meni. 

    Odgovor sam dobila preko telefonskog razgovora u kojem je rečeno da ću dobiti i pisanim putem, da je situacija privremena. 

    Da bi se dogodilo da voditelj ureda privatno preko telefona u grupu šalje da moje kolege u uredu više meni nikakve upite ne šalju. Te da je to došlo od uprave naredba. Naravno ja sam to načula, meni se to izravno nije reklo. 

    Ja Vas ovim putem molim da mi kažete da li je ovo mobing, I ukoliko je koja su moja prava i što mi je činiti. 

    Hvala

  2. Pozdrav, molim savjet. Sa 09.01.2023.,završava GO, nakon roditeljskog dopusta. S obzirom na nemogućnost upisa djetata u jaslice, iz razloga jer nema slobodnih mjesta, na poslu sam tražila temeljem novog zakona koji stupa na snagu u 1 mj. 2023,rad od kuće. Naravno da su me lijepo odbili. Moram naglasiti da je moguće obavljanje posla od kuće, s obzirom da se radi o podršci strankama. Tako smo radili i za vrijeme lockdowna. Ovim putem Vas molim da mi kažete koja su moja prava kao majke koja stvarno nema mogućnost dijete ostaviti, jedina opcija je da ide samnom na posao. Da li netko zna članke tog novog zakona, na temelju kojih mogu uložiti žalbu firmu. Hvala

  3. Poštovani,

     

    Trebala bi savjet. Radi se o radnom mjestu u jednoj osiguravajućoj kući. Naime zaposlena sam tu isključivo kao administrator, iako mi u ugovoru o radu piše da sam zastupnik o osiguranju. Voditelj prodajnog ureda, obećava da će zatražiti promijenu ugovara i moje pozicije. To se naravno još nije dogodilo. Dobila sam jednu opomenu nakon godišnjeg odmora i drugu nakon bolovanja(što mi je jako sumnjivo, da se nakon mog izbivanja sa posla pojavljuju opomene). Molim Vas da mi date pravni savjet, da li mogu tražiti izmjenu ugovora. Ne namjeravam potpisivati sporazmuni ugovot o otkazu.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija