Jump to content

marina2525

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je marina2525 objavio

  1. bilo bi povratka, jer biste Vi njih tada mogli tužiti (a kasnije ovršiti) za stečeno bez osnove, ali bolje spriječiti nego liječiti, slažem se. Pisano se obratite ovrhovoditelju, a od FINE zatražite izvadak iz redoslijeda osnova za plaćanje da vidite tko Vam prvi stoji, a tko je u redu iza njega. Telefonski kontakt baš i ne pomaže puno, morate se svima obraćati pisano s povratnicom, ili barem e-mailom, da imate dokaz o razgovoru i informacijama koje ste dobili.

     

    Znaci u ovom slucaju Eos kontaktiram pisanim putem s povratnicom? I kako otprilike bi im se trebala obratiti, otkud poceti? Pokusala sam mailom al odgovor nikako docekati danima, da bi se ipak udostojili javiti kako moram ostaviti osobne podatke, ime prezime, oib za laksu daljnju komunikaciju, sto ne znam koliko mi je sigurno? Ne znam vise ni gdje mi glava a gdje rep :-D

  2. Ako ste već ranije platili dug Tele2 onda to niste ovdje morali ni navoditi jer na taj način samo zbunjujete sa previše nepotrebnih podataka! Evo meni opet nije jasno tko je sad ovrhovoditelj na fini T-com ili Eos? Da li se Eos pojavljuje kao ovrhovoditelj za dug koji ste već platili Tele2 ili što?

    I da! Mogu vam naplatiti isti dug i nekoliko puta, kao što vas mogu ovršiti i za nepostojeći dug ako ne vodite evidenciju i ne čuvate račune ili ne izjavite prigovor na vrijeme!:glavomozid:

     

    Da da, Eos je ovrhovoditelj za Tele2 dug koji je placen nakon kojeg je T com dosao na naplatu. Sad mene zanima da li je moguce da je taj dug vec podmiren rijesenjem od Eosa mada se u njemu navodi samo Tele2, ne i T-com. Ne znam vise kome se obratiti, u fini nula bodova dosad bilo, telefonski sluzbe isto tako. Neko drugo rijesenje? Ne bih htjela platiti bas dvaput isto, a i da platim vjerujem da tu vise ne bi bilo povratka?!

  3. Pazite da ne platite isti dug dva puta! Uzmite si nekoliko dana da to sredite, tako da odbijete iznos ranije plaćenog po uplatnicama pa komunicirajte sa ovrhovoditeljem (obavezno preporučeno s povratnicom) a možete i telefonski ispitati situaciju! Ako ste već platili T-comu, a on je potraživanje prenio na Eos, Eos će vjerojatno pokušati naplatiti sve još jednom! Iznose koje niste platili, a pravomoćno su na Fini ja ne bih plaćao općom uplatnicom, već preko ovršenog računa da se sve riješi preko Fine i da vas onda Fina i odblokira! Tako ćete imati i potvrdu da ste potraživanja po toj ovrsi podmirili i nećete morati tražiti posebnu potvrdu o podmirenju duga od ovrhovoditelja!:vjeruj:

     

    Ne razumijem dio s ponovnim pokusajem naplate od strane eos-a? Znaci i kad se podmiri sve moze bit opet potrazivanje istog? Uglavnom, ja sam platila Tele2 dugovanje kako sam po rijesenju i dobila za upravo taj isti Tele2, preko eos matrixa. Od T-mobile nikad nista. Svakako cu kontaktirat sluzbu prije daljnjih uplata. Nisam znala da isti dug mogu naplatiti dvaput, eto toliko sam informirana :/ Sto u slucaju da se plati dvaput isto?

  4. Bez kristalne kugle je u vašem slučaju teško dati bilo kakav savjet!:misli:

    Sami morate otići na Finu i pitati TKO VAS JE SVE BLOKIRAO I ZA KOJI IZNOS! U pravilu i praksi službenici na fini takvu informaciju daju besplatno tako da vam usmeno kažu informaciju, a čak vam mogu zapisati na papirić ili vi to učinite sami! Tek tad će biti moguće nešto suvislo savjetovati! Ako sam dobro shvatio, vi ste platili dug po ovrsi uplatnicom, a ovrha i dalje stoji na Fini! Jedino ovrhovoditelj i sud može prekinuti ovrhu ako ih podsjetite da je dug plaćen! Znači, prvi potez je odlazak na Finu i spoznaja o tome TKO VAS JE U STVARI BLOKIRAO!:zbunj::zbunj:

     

    Tako je, djelatnik mi je obracunao s kamatom cijelo dugovanje koje je teretio eos matrix za Tele2. Tu vise niceg nije bilo da bi se nedugo nakon toga pojavila cak 2 rjesenja za T-mobile koje su oni zaprimili no ja nisam, sto vjerujem da bih trebala valjda nekom logikom. Na sve moje upite konkretne oni su se oglusivali.

    Jos jedno pitanje samo, nakon cijelokupne isplate gdje sto kako potrazivati pisanu potvrdu o isplacenom dugu?

  5. Postovani, prije godinu i pol dana sam onemogucena bila podmiriti dva racuna u Tele2, znaci nisu bili podmireni u roku vec sam zakasnila mozda 3-4dana nakon cega mi automatski dolazi rijesenje o ovrsi bez ikakvih obavijesti, racuni svi blokirani. Uz to sam na svoje ime takodjer t-mobile br na pretplatu imala koji je koristila druga doticna osoba te se tu raskinuo ugovor, dugovanje nekih 500tinjak kn. Prosle godine u 10.mj dobijem rijesenje za podmirit dugovanje sudski troskovi, odvjetnik itd itd..nepunih 3tis kn. S time da je placeno u roku jedan dio troskova su srezali, nekih cca 500kn. Nakon podmirenja racuni i dalje blokirani da bih opet u finu isla provjeriti i saznala da stoji dugovanje prema t-mobile od 4tis kn??! Sad mene zanima da li je moguce da je eos matrix to dugovanje otkupio pa je vec placeno prvi put ili? Molim pomoc tko se razumije jer s njima u fini ne mogu izac na kraj!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija