Jump to content

papigicamilica

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Objave koje je papigicamilica objavio

  1. Molim savjet..imala sam dva kredita koja sam prestala plaćati 2014 godine zbog gubitka zaposlenja.kasnije sam se zaposlila na nepuno radno vrijeme i primanja su mi nedostatna za osnovne potrebe.prošle godine su moja dugovanja prodana .Prije dva dana sam od odvjetnika koji zastupa svea ekonomi dobila obavijest da platim 38.000 kn u roku 4 dana,u protivnom će naravno pokrenuti ovrhu ,i napomenuli su kako će u slučaju nemogućnosti naplate iz primanja promijeniti predmet ovrhe te sjesti na nekretnine i ostalo.Ja živim u vlastitoj kući od 70 m2 koju sam mislila zaštiti na način da se rođaka upiše na hipoteku ili kao fiducijar.Molim recite što bi bilo najefikasnije učiniti u ovom slučaju. Također me zanima tema priznavanja duga..Što u mom slučaju znači priznavanje ili nepriznavanje  duga i kakve su posljedice?. Niti sa sveom niti sa B2 kapitalom nisam razgovarala uopće(2016 sam promijenila broj telefona) od kada je dug prodan.,niti sam im slala dopise. Hvala na odgovoru!

  2. , drot13 je napisao:

    Prema ovome što pišeš, 2010. god. si napravila reprogram na novih 7 godina, tako da je formalni kraj tog kredita negdje ove godine? Po tome, to nikako ne bi bilo u zastari.

    Kako to da si te zvali iz Eosa i B2 kad je sad došlo iz banke? Da su prodali dug, sad ne bi imali ništa s tobom... Jesi li sigurna da su zvali u vezi toga i da je ovo sad stiglo od banke, a ne od nekog drugog?

     

    Bez obzira što nisi išla na konverziju, možda još imaš neka prava po tom kreditu, pa bi za to bilo najbolje da se obratiš s pitanjem u udrugu "Franak". Oni su u tome i najbolje će ti reći postoji li kakva šansa da nešto negdje izvučeš...

    da, sigurna sam ,slali su mi i dopise iz Creditexpresa u ime banke..pa  i meni nije jasno ,da li je dug prodan ili ne..ili oni samo ovlašćuju takve agencije da za njih naplaćuju potraživanja..imala sam situaciju i sa amexom,prvo me je maltretirao eos matrix,pa su mi poslali ovrhu koja je bila u redu čekanja,onda su mi ponudili otplatu preko pbz-a sa otpisom troškova,i sad sam pri kraju otplate.

  3. Poštovani, imam veoma tešku situaciju.Naime 2005 sam digla kredit kod Splitske banke ,nenamjenski u švicarcima,na rok od 7 godina. koji sam uredno otplaćivala do 2010 ,no zbog okolnosti na poslu ,nisam više mogla otplaćivati te sam zatražila reprogram kredita(na koji sam čekala 6 mj i u tom vremenu i dalje otplaćivala meni previsoku ratu).Reprogramom mi je rata prepolovljena i produžen rok na slijedećih 7 godina (uz visoke troškove i kamate).Krajem 2013.sam otišla na bolovanje koje je trajalo skoro godinu dana,primanja su mi bila veoma niska,te sam sredinom 2014 prestala otplaćivati kredit.Po povratku sa bolovanja dobila sam otkaz , nakon čega sam našla posao na nepuno radno vrijeme i primanja su mi i dalje niska.Zbog veoma stresne situacije ,naprosto nisam bila sposobna uhvatiti se u koštac sa bankom,nisam niti zatražila konverziju nakon što je udruga franak ishodila to pravo za građane.Izračunala sam da sam banci isplatila cijelu glavnicu i dio kamata te sam jednostavno otišla u poslovnicu i predala zahtjev za otpis dugovanja,na koji mi nikada nisu odgovorili.Jedno vrijeme su me zvali iz Eos matrixa, i bili veoma neugodni i drski, pa B2 kapitala ,komunicirala sam sa bankom glede mog zahtjeva,na koji opet nisam dobila konkretan odgovor.Sada ,7.9.2017 je iz banke stigao poziv na plaćanje dospjelog  duga i otkaz ugovora o kreditu. Ja nisam u mogućnosti platiti dug.Stvar će vjerojatno završiti na sudu.Da li se mogu pozvati na zastaru?

    hvala unaprijed na odgovorima

     

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija