Jump to content

Sonic Master

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, priznajem da ne razumijem vaš odgovor. Kojoj "javnosti" da se obratim? Zanima me da li u navedenom slučaju ima kršenja zakona / pravilnika ?
  2. Pozdrav svima, nadam se da nisam pogriješio mjesto objave ove teme. Imam situaciju u kojoj osoba koja živi u mojoj ulici stalno krši pravilnik o komunalnom redu. Ta osoba ima poznanasvo/ prijateljstvo sa ljudima u gradskoj komunalnoj upravi. Osim šta se njihovo prijateljstvo zloupotrebljava pa moja prijava i prijava mojih susjeda ne daje rezultate pa sa kršenje nastavlja , još veći problem je sta osoba koju prijavljujemo dobija i / ili doznaje za sadržaj mailova koje mi šaljemo. Kao laiku čini mi se u najmanju ruku da se krši odredba o GDPRu a slutim da se sa činjenicom da gradska služba " proslijeđuje" mailove trećoj strani ( prekršitelju) ovdje postoji još prekršaja. Molim forumaše koji poznaju "tematiku" da prokomentiraju ovu objavu i savjetuju o eventualnim koracima koje bih mogao poduzeti.
  3. Pozdrav svima, nadam se da nisam pogriješio mjesto objave ove teme. Imam situaciju u kojoj osoba koja živi u mojoj ulici stalno krši pravilnik o komunalnom redu. Ta osoba ima poznanasvo/ prijateljstvo sa ljudima u gradskoj komunalnoj upravi. Osim šta se njihovo prijateljstvo zloupotrebljava pa moja prijava i prijava mojih susjeda ne daje rezultate pa sa kršenje nastavlja , još veći problem je sta osoba koju prijavljujemo dobija i / ili doznaje za sadržaj mailova koje mi šaljemo. Kao laiku čini mi se u najmanju ruku da se krši odredba o GDPRu a slutim da se sa činjenicom da gradska služba " proslijeđuje" mailove trećoj strani ( prekršitelju) ovdje postoji još prekršaja. Molim forumaše koji poznaju "tematiku" da prokomentiraju ovu objavu i savjetuju o eventualnim koracima koje bih mogao poduzeti.
  4. Poštovani, privatni investitor je na svojoj čestici izgradio stambene zgrade koje uz glavni kolni prilaz sa ulice koristi još jedan kolni prilaz do druge ulice. Ovaj drugi kolni prilaz prolazi kroz dvorište ( javna površina, nerazvrstana cesta) zgrade do druge ulice što stvara ( moje osobno mišljenje) situaciju protiv javnog interesa jer se gubi nekoliko parking mjesta i značajno povečava prolaz kroz dvorište Zanima me da li je na javnu česticu ( nerazvrstana cesta) privatni investitor trebao od vlasnika ( grad) trebao ugovoriti pravo na služnost puta do javne ceste ( uz napomenu da mu je glavni kolni prilaz na suprotnoj strani na drugoj ulici)? unaprijed hvala
  5. Poštovani forumaši i poštovani moderatori, mi stanari zgrade na javnoj površini imamo problema sa vlasnikom privatne parcele. Dat ću sve od sebe da što bolje i jednostavnije opišem situaciju a Vas poznavatelje zakona, prava i kojekakvih pravilnika molim za komentar tj. pomoć kako bi se izbjegle , sad već poprilične tenzije. Stanar sam zgrade koja se nalazi na javnoj površini, parceli koja je u katastru zavedena kao dvorište (ne kao javna prometna površina) i u naravi je dvorište a koja graniči sa privatnom parcelom na kojoj je nedavno izgrađena zgrada sa cca 30tak stanova. Dvorište (javna površina oko zgrade u kojoj živim ) sa južne strane ima kolni pristup javnoj prometnici , ulici "AB" koja joj je ujedno i adresa a zgrada na privatnoj parceli sa sjeverne strane ima kolni pristup ulici "CD" koja je i službena adresa te zgrade. Nekada , šezdesetih godina prošlog stoljeća do izgradnje nove zgrade smo jednu asfaltiranu površinu koristili kao parkiralište , sada to više ne možemo , privatnik je iscrtao i numerirao parking mjesta i tu je sve jasno. Međutim problem nastaje kada stanari novoizgrađene zgrade koja sa sjeverne strane ima kolni pristup javnoj prometnici, ulici "CD" žele preko javne površine (sa južne strane) koja se vodi kao dvorište (ne javne prometnice) imati još jedan , dodatni kolni pristup javnoj prometnici "AB" a sve da bi njima pristup prometnici bio cca 20 sec kraći a što im je očigledno investior obečao kao "riješenu stvar." Osim šta bi se sa njihovim korištenjem našeg dvora povećao promet isod naših prozora mi (stannari zgrade) bi ostali bez jedno 2-3 (neobilježena) parking mjesta . Mi ne želimo da oni sa privatne parcele prolaze vozilima preko našeg , javnog dvorišta i koriste ga kao pristup javnoj prometnici.. Od kotara smo zatražili postavljanje nekakvih barijera a u ovom trenutku ne znam šta će od toga bit. Nas nekoliko stanara sa svojim vozilima priječimo prolazak vozilima stanara nove zgrade na privatnoj parceli tako šta parkiramo naša auta na safaltnoj površini po granici između javne i privatne parcele., oni uglavnom koriste svoj sjeverni izlaz sa parkinga i pristup javnoj prometnici, ulici "CD" . Naravno, jedna osoba u novoizgrađenoj zgradi i nekakav voditelj , zaposlenik investitora nam rade probleme. Prijete paukom, jedan put su poslali prometnog redara koji je poslao pauk i ostavio kazne, drugi put je prometni redar ostavio nekakve opomene . Zanima me mišljenje vas upućenih , da li mi stanari zgrade koja je na javnoj čestici imamo pravo na postavljanje nekakvih fizičkih prepreka kako stanari sa privatne parcele ne bi koristili javnu površinu "dvorište" kao svoj dodatni kolni pristup javnoj gradskoj prometnici? Unaprijed hvala.
  6. Na Fini sam se informirao o stanju dugovanja i službenik mi ne navede dug od banke koji nisam otplatio. Nisam ga ni počeo otplačivati jer nisu na redu za prisilnu natplatu. Dakle banka (PBZ) je povukla blokadu, službenik mi nije znao ništa više o tome kazati. Zanima me dali netko zna o čemu se radi i dali je netko imao slično iskustvo? Što stoji iza troga? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija