Jump to content

plisnjic

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je plisnjic objavio

  1. Poštovani,

    planiram s ocem sklopiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, predmet ugovora je naša obiteljska kuća, a cijela kuća u zemljišnim knjigama glasi na oca.

    Da li je moguće ugovor sklopiti samo s ocem, budući da je on jedini vlasnik ili je isti potrebno sklopiti i s majkom?

    Također, da li se u tom slučaju plaća porez na promet nekretninom?

    Ako se potpiše ugovor o dosmrtnom uzdržavanju da li se može pravno definirati doživotno uživanje primatelja uzdržavanja (mog oca) i njegove supruge (moje majke) u nekretnini u kojoj žive?

     

  2. Pozdrav,

    prilikom provjere vlasništva nekretnine na internetskim stranicama Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, nakon što upisa svih potrebnih podataka za traženu nekretninu, otvorio mi se prozor u kojem moram odabrati između ZK tijela I i ZK tijela II. Izvadak iz zemljišne knjige ZK tijela I i izvadak iz zemljišne knjige ZK tijela II (nalaze se u prilogu) su potpuno različiti, stoga vas molim pojašnjenje što to znači.

    Također, u predmetnim izvadcima su navedene različite čestice, vlasnik i upisana je teretovnica. 

    Što je potrebno učiniti da sve čestice glase na osobu koja je iste naslijedila i kako bi se nekretnina na jednoj od tih čestica (233/2) mogla etažirati.

    Unaprijed hvala.

    Lp

    ZK tijelo 2 (2).pdf

    ZK tijelo 2 (1).pdf

  3. Pozdrav,

    molim Vas pomoć tj. pravni savjet. Živim sa partnerom u kući njegovih roditelja koja nije etažirana. Preciznije, u prizemlju živi brat sa ženom, na 1. katu partner i ja, na 2. katu roditelji, a u garsonijeri u sklopu kuće sestra.

    Brat je izrazio želju da odseli iz obiteljske kuće, pod uvjetom da ga se isplati u dijelu koji je uložio u stan. Roditelji su odlučili prodati zemljište i dati mu taj novac, ali pod uvjetom da se odrekne nasljednog prava u toj kući. 

    Mene zanima da li je to moguće obzirom da kuća nije etažirana, odnosno u vlasništvu je roditelja te kako izbjeći jednog dana da pokuca na vrata bratu i sestri tražeći svoj dio kolača unatoč novcu koji je dobio? 

    Unaprijed hvala na odgovoru!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija