Jump to content

Mami34

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Mami34 objavio

  1. prijavljivala nisam nista iako u nalazima psihijatrice vec godinama pise da dolazim zbok roditeljskih sukoba. Teska je situacija jer je izvan kuce dobrica teska pa mi nitko ne vjeruje.

    Trenutno zivim u kuci sa muzem koja je njegovo nasljedstvo prije naseg braa ali neznam koliko dugo jer me vec pokusao izbacit iz kuce a jucer kad sam predlozila sporazumni razvod pristao je ali je rekao da ako jos neko vrijeme zelim ostat u kuci moram mu platit popravak auta(oko3.500tisuće kuna) koji sam slupala u 8 mjesecu izbjegavajuci direktan sudar naravno krivac je otisao a ja bila u soku i nije bilo nikoga tko bi mogao potvrdit dogadaj. placat pola ,stanarine ,rezija ,pola svote za vrtić znači300,00kn a ja nisam u toj mogucnosti jer on i ja radimo kod mog oca otac mi je uplatio ovaj mjesec 1.600,00kn jer kao nisam bila na poslu. Ja bi dolazila na posao ali nisam mogla nakon 4 sata više funkcionirat zbog dernjave , vike i sl. Yrenutno sam na bolovanju

  2. prije 4 sati , felixx je napisao:

    Užas, kad ovakve stvari čitam.

    Najžalosnije da ste zapravo od rane mladosti žrtva zlostavljanja oca, i to je uticalo na vaše kasnije odluke. Vjerojatno ste birala za muža osobu koja 'će vas izvući iz pakla', a zapravo ste podsvjesno odabrala osobu sličnu ocu.

    Gdje sada živite? Sa mužem u zajedničkoj nekretnini, u njegovoj , ili kod vaših roditelja?

    Jeste li s ikim razgovarala o nasilju kojem ste bila izložena od strane oca? Prijavljivala očito niste.

    Jeste li se obraćala za pomoć kakvim udrugama, tražila recimo da odete u bračno savjetovalište? 

    Jeste li zaposlena?

     

    Vaše zdravlje se neće popraviti u takvoj situaciji. Naprotiv, sigurno će se pogoršavati zbog stresa kojem ste izložena. U takvom stanju sigurno nećete moći pomoći svom djetetu. Prvo morate pomoći sebi. Maknite se iz tog košmara i nađite sebe.

     

    Napisati ću vam jednu istinu, koju mnogi znaju ali se ne usude o tome javno govoriti.

    Cijeli szstav, CZSS i udruge i pravosuđe - svi u razvodima u pravilu sustavno i teško diskriminiraju očeve. Ali ne baš uvijek. U slučaju kakav je vaš, bojim se da će se sustav postaviti protiv vas. 

    Prvo - sustav se ne želi baviti slučajevima u kojima ima pravih, opasnih nasilnika. Oni vole slučajeve gdje su žene 'žrtve' samostalne i gdje je nasilje zapravo više u domeni preuveličavanja sukoba i lažnih optužbi. S pravim nasilnicima se zapravo ne žele sukobljavati. Zato je vjerojatnije da će im popuštati.

    A vaš otac to definitivno jest - opasan nasilnik. Čini se da ni vaš suprug nije bolji, ali bar ne spominjete fizičko nasilje (davljenje) - iako je psihičko nasilje zapravo često i gore od fizičkog. Problem je što su sve vama bliske osobe protiv vas, čak i majka sudjeluje u tome. Protiv svjedočenja svih njih vi nemate šanse.

    Drugo -

    Vi imate epilepsiju. Dijete vam je potpuno nesamostalno, mlađe od 3 godine pretpostavljam. Realno je veliki rizik povjeriti dijete na samostalnu skrb nekome s takvom bolešću, čak i ako se redovito liječite i niste imala napad u skorije vrijeme. To je dodatni faktor koji vam ne ide na ruku.

    Treće -

    CZSS i sudovi su izloženi velikim i opravdanim kritikama da sustavno dodjeljuju djecu majkama.

    Zato je lako moguće, štoviše vjerojatno, da će u vašem slučaju zbrojiti sve ove 'argumente' i dijete dati na skrb ocu.

    Eto, to vam je moje mišljenje.

     

     

    A vaš otac to definitivno jest - opasan nasilnik. Čini se da ni vaš suprug nije bolji, ali bar ne spominjete fizičko nasilje (davljenje) - iako je psihičko nasilje zapravo često i gore od fizičkog.

    Bilo je od strane muža nasilno otimanje iz mojih ruku dijete da su mi ostale modrice sto imam fotografije i snimku glasovnu kada dijete nije imalo ni pune dvije godine gdje se skriva ispod stola jer se boji tate jer tata viče.

  3. prije 4 sati , drot13 je napisao:

    Felixx je sve lijepo sročio, a ja bih samo imao još par pitanja.

    Imaš li gdje otići?

    Imaš li koga od obitelji tko bi bio na tvojoj strani?

    Imaš li posao/primanja?

    Kuda i kod koga bi otišla s djetetom?

    imam prijateljicu koja bi mi pomogla okko financijske situacije stana i posla jer je žena malo starija od mene tako da mi je to manji problem od skrbništva

  4. Molim za stručni savjet. 

    U braku sam međutim već tri godine proživljavam psihičko zlostavljanje od strane muža i svojih roditelja jer ih je lazima okrenuo protiv mene a i od malena sam slusala samo kako nisam za nista. Zbog toga sam potrazila i psihijatrijsku pomoc jer sam bila na rubu živčanog sloma. Ali ove godine je postao biti pakao .Otac me je u efektu htio zadavit majka moja je rekla mom muzu da me treba dobro izlupat pa cu ozdravit...Inace od 7 god. bolukem od epilepsije i nisam imala napada 9 god. dok nisam prije par mjeseci dobila blagi epi napad nakon stresne situacije i nakon toga se pojavilo jos dva puta iao neurologica kaže da mi je EEG čak i bolji nefo inače i smatra da je to posljedica stresa. Muz je pristao na sporazumni razvod no rekao je da nece dopustiti da sin od 3god živi sa mnom . A ja cu radije zivjeti u tom paklu nego otici bez dijeteta. Najteze mi je sto stalno galami na mene pred dijetetom. 

    PITANJE: da li postoji ikakva mogućnost da dijete zivi sa mnom sa obzirom na moje zdravstveno stanje jer se planiram odselit u obliznji grad. Molim vas stručni savjet. Oprostite na dugom postu

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija