Jump to content

Ivonadbk

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Ivonadbk objavio

  1. Evo mali update.

    Bila sam kod odvjetnika, on je savjetovao da ne idem na sud, da ce ih kontaktirat i vidjet sto i kako traze, on je izracunao po svim papirima da im jedino jos kamatu trebam platit. Danas su kontaktirani i izracunate kamate, to je odmah placeno i dosla je potvrda mailom od njihovog odvjetnika da je ponisten prijedlog i da povlace tuzbu. Tako da je tu prici kraj, nadam se iskreno.

    Hvala vam svima na detaljnim odgovorima i strpljenju!

  2. Prije 6 minuta, Wanksta je napisao:

    Gledajte, i ja sam po novom laik pa sam pobjedio u mnogim sporovima ugledne odvjetničke timove.

    Ako imate nešto što niste naveli u odgovoru na tužbu a novo je to iznesite na ročištu.

    Nedajte se provocirati i ulaziti u rasprave riječ za riječ sa sucem ili suprotnom stranom nego slušajte izlaganje i moguć odgovor si zapišite na papir pa tražite vrijeme da bez upadanja iznesene svoju obranu. Meni je to jako zanimljivo, ne može vam se ništa desiti, opet imate i pravne lijekove na raspolaganju koje možete u miru sastavljati.

    Hvala Vam!

  3. prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

    Svakako nosite sve što može pomoći u dokazivanju tvrdnji iz prigovora, a odvjetnik je Vaša slobodna volja. Ukoliko niste sigurni da možete sami dokazati svoje tvrdnje, pomoć odvjetnika je dobrodošla.

    Ok, hvala Vam puno! Javim rezultat nakon rocista!

     

    prije 14 sati , Wanksta je napisao:

    U pozivu vam zbilja sve stoji ljepo objašnjeno, moram priznati da je poziv remek djelo s obzirom kakvog ja znam dobiti. 

    Kad ste preplaseni laik kao ja, nista nije jasno. Ne smatram se tutumom nego provjeravam sve zivo, mozda netko ima neki savjet, nesto za ohrabrit, bla bla... 

  4. , Spitfire je napisao:

    Kao što piše, postupak se nastavlja kao u povodu  prigovora na platni nalog što je dalje parnični postupak. Slijedi to da bi trebali dobiti i još jedno rješenje u kojem se pozivate tužitelj i vi da u roku 8 dana iznesete sve činjenice na kojima temeljite svoje zahtjeve i predložite sve dokaze potrebne za utvrđivanje iznijetih činjenica. Što će reči da bi podneskom u tome roku trebali iznijeti činjenicu da je dug plaćen i potkrijepiti dokazima. Moguće je da ste to napravili i u prigovoru (jer se oba rješenja dobiju skoro istodobno, rješenje o stavljanju izvan snage ovrhe i rješenje o pozivu na iznošenje činjenica i dokaza) pa sud čeka podnesak tužitelja kojim povlači tužbu.  Ako tako i naprave dobit čete takovo rješenje, da je tužitelj povukao tužbu i da se ukida platni nalog i to je to, osim ako čete se žaliti na to rješenje, te još dobiti obavijest da ste dužni platiti 100 kn pristojbe za prigovor.

    Ako ne povuku tužbu, kao što rekoh dobit čete rješenje za iznošenje činjenica i dokaza te poslije poziv na pripremno ročište.

    Potkrijepila sam prigovor kopijama uplate i prepiskom razgovora sa T Comom. Samo je ovo stiglo prosli tjedan. Mozda malo blesavo pitanje, sto se događa ako Eos ne napravi nikakvu podnesku u tom roku? I dalje idemo na rociste? I jos jedno pitanje u nadi, kolike su sanse da povuku tuzbu?

  5. , Ivonadbk je napisao:

    Poštovani, molim Vas za savjet. Imala sam dug prema T Comu od nekih 7.000,00 kn i oni su meni u rujnu ove godine poslalitocan iznos duga kojeg sam ja u studenom uplatila na njihov racun, da bih jucer zaprimila od Eos matrixa i javnog biljeznika zaprimila prijedlog i rijesenje za ovrhu na iznos od 6.500,00 kn. Zvala sam u T Con da bi mi oni rekli da su moj dug prodali Eosu 20.rujna ove godine. Na rijesenju mi pisu zakonske zatezne kamate pocevsi od veljace do kolovoza. U T Comu mi je receno da je moja uplata proslijedjena Eosu. Meni nije jasno zasto ovrha i sto mi je ciniti dalje? 

    Pozdrav, evo mene opet. Konacno stiglo od suda rjesenje. Moze li mi netko pojasniti koji je iduci korak? Sto se sad događa?

    Hvala!

    20181103_085341.jpg

  6. Prije 22 minuta, Sunčana strana ulice je napisao:

    Kamate teško mogu biti tako "okrugle", a ne mogu ni biti u tom iznosu jer je trenutna zatezna kamata niža od 8% na godišnjoj razini! Vjerojatno se radi o samo njima poznatim troškovima preuzimanja i naplate duga koje možete zanemariti ukoliko se utvrdi da ste dug već podmirili! Koliko je iznos kojeg Eos potražuje u ovrsi veći od iznosa kojeg ste dobrovoljno uplatili T-com-u?:ideja:

    Nije veci, manji je nekih 1.000,00 kn, sto je ultra cudno. Plus sa zadnje strane rijesenja troskovi JB i kojekakvi drugi

  7. Prije 57 minuta, Ivonadbk je napisao:

    Hocu, hvala Vam lijepa. Mozete li mi jos samo jednu stvar pojasniti. Naime, u razgovoru s agentom u T Comu, spomeno je kamata u iznosu 16 kn mjesecno, i to je navodno uracunato u taj ukupni dug kojeg sam uplatila. Na rijesenju pisu zatezne kamate za veljacu tipa 33 kn, ozujak 33 kn, onda za svibanj oko 100 kn, lipanj 1000 i nesto kuna, srpanj nesto malo i kolovoz oko 4.000,00 kn. Nije mi nikako jasno otkud njima te kamate ako su oni taj dug preuzeli tek u rujnu? 

    Moze li mi jos netko dokucit logiku ovog dijela s kamatama koje su nadovezali?

  8. Prije 40 minuta, Sunčana strana ulice je napisao:

    Svakako prigovorite u zakonskom roku od 8 dana prema uputi o pravnom lijeku navodeći da je račun plaćen! Obavezno priložite dokaze o uplati, kao i dokaz o komunikaciji sa T-comom u kojem su vas obavijestili o točnom iznosu duga i opciji uplate!

    Ukoliko ne prigovorite, ovrha će postati pravomoćna i bitno će vam zakomplicirati situaciju u vezi sa povratom dvostruko naplaćenog iznosa!:vjeruj:

     

    Žalbu ulažem javnom bilježniku koji je pokrenuo postupak?

  9. Hocu, hvala Vam lijepa. Mozete li mi jos samo jednu stvar pojasniti. Naime, u razgovoru s agentom u T Comu, spomeno je kamata u iznosu 16 kn mjesecno, i to je navodno uracunato u taj ukupni dug kojeg sam uplatila. Na rijesenju pisu zatezne kamate za veljacu tipa 33 kn, ozujak 33 kn, onda za svibanj oko 100 kn, lipanj 1000 i nesto kuna, srpanj nesto malo i kolovoz oko 4.000,00 kn. Nije mi nikako jasno otkud njima te kamate ako su oni taj dug preuzeli tek u rujnu? 

  10. Poštovani, molim Vas za savjet. Imala sam dug prema T Comu od nekih 7.000,00 kn i oni su meni u rujnu ove godine poslalitocan iznos duga kojeg sam ja u studenom uplatila na njihov racun, da bih jucer zaprimila od Eos matrixa i javnog biljeznika zaprimila prijedlog i rijesenje za ovrhu na iznos od 6.500,00 kn. Zvala sam u T Con da bi mi oni rekli da su moj dug prodali Eosu 20.rujna ove godine. Na rijesenju mi pisu zakonske zatezne kamate pocevsi od veljace do kolovoza. U T Comu mi je receno da je moja uplata proslijedjena Eosu. Meni nije jasno zasto ovrha i sto mi je ciniti dalje? 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija