Jump to content

medion

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je medion objavio

  1. prije 2 sati , Strawinsky je napisao:

    Niste odgovorili G-manu na pitanje o tome je li dvorište nečim posebno zaštićeno od pogleda u smislu vaše privatnosti. Bez toga vam ne može dati točan odgovor. 

    Inače, kako ja gledam na stvari, ako neprestano snima 10 godina u svakoj prigodi, dok vi to smatrate nametljivim, napornim, provokativnim, agresivnim aktom, neželjenim kontaktom, onda bi se možda (?) radilo o kaznenom djelu nametljivog ponašanja. Stavljanje snimka s komentarima bi eventualno (opet zavisi od konteksta, namjere takvog objavljivanja) moglo biti kazneno djelo sramoćenja. Više od toga će vam reći G-man.

    Hvala na odgovoru!... Inače dvorište nije posebno zakriveno od pogleda.... Obična  žičana niska ograda.... Stvar je u tome da taj lik snima na našem dvorištu.... Znači parkira, izvadi kameru i snima ili slika

  2. prije 19 sati , G-man je napisao:

    Recite, je li vam možda dvorište zaštićeno od pogleda, primjerice živom ili fizičkom ogradom?

    Poznajete li "snimatelja" i znate li za motiv, koji bi imao da vas snima?

    Koliko dugo već traje takvo ponašanje?

    Privatna tuzba? 

  3. Dvoriste je odmaknuto od ceste, jedino preko dvorista prelazi sluznostni put do susjeda kod kojih lik dolazi... Poznajemo ga predobro...otac moje zene sa kojim nismo u odnosima....Inace to traje vec 10 godina,gdje god nas vidi slika nas i snima te cak i neke stvari stavlja na internet sa komentarima o nama

  4. ...dok sam u vlastitom dvorištu sa ženom i troje maloljetne djece,lik se ustavi na putu KOJI IDE PREKO NAŠEG DVORIŠTA i kamerom nas slika i snima!!!...to se događa skoro svakodnevno,zvali smo i policiju ali ništa nisu reagirali niti zapisnik napravili,samo su nam savjetovali,da podnesemo privatnu tužbu!....savjeti?

    neovlašteno snimanje.jpg

  5. Zanima me pravo prvokupa...naš prijašnji suvlasnik je prodao svoje 2/15 kuće bez toga da nama ponudi ili nas obavijesti o namjeri prodaje...ipak mi smo vlasnici 13/15 i više puta smo nudili isplatu tog manjeg dijela.

    Koje su nam mogućnosti?Tužba ili...?

  6. prije 17 sati , medion je napisao:

    dali taj suvlasnik,koji ima 1/5,ima pravo ulaza u kuću?

    U biti na posjedovnom listu piše 2/15....a na nekim drugim posjedovnim listovima za druge čestice 1/5... To bi značilo da ipak nema 1/5 suvlasničkog dijela kuće? 

  7. Moj suvlasnički dio kuće je 4/5...manji dio,znači 1/5 je od x osobe...ponudili smo već isplatu tog manjeg djela,ali nema odaziva....

    Pošto želim pokrenuti razvgnuće suvlasništva i većinski sam vlasnik zanima me mogući ishod...fizička dioba nije moguća.

    Obnovu kuće,ispravni postupak i legalizaciju sam u potpunosti financirao sam...suvlasnik je bio upoznat i obaviješten putem maila o troškovima,ali nije platio ni lipe za svoj dio....imam hrpu fotografija o prijašnjem stanju kuće itd...

  8. prije 2 sati , felixx je napisao:

    Ako je upisana samo služnost za pješački put i sprovod stoke, onda se ni susjed ni njegovi gosti ne bi smjeli tuda voziti. 

    Služnost se odnosi i na druge koji vašem susjedu dolaze u goste, ali biste se vi trebali jasno usprotiviti , tj. 'postaviti se kao gazda u svom dvorištu' ako takvi gosti rade nered, buku, neprimjereno se ponašaju ili vrijeđaju. 

    Na ulaz u dvorište s obje strane možete postaviti kapiju i zaključati ju, a susjedu dajte ključ samo za pješački ulaz. Ako bude dolazilo do konfliktnih situacija, postavite oko kuće kamere, ili na neki drugi način učinite prolaz 'neugodnim'.

    a ta širina od 2,5 metra?dali mora biti uvjek slobodna?jer neki dan smo ostavili auto na ulazu u dvoriste,pa nam je susjed poslao policiju kao da mi branimo da ljudi dolaze k njemu i slično...sad prijeti da će nas tužiti...kakvi su mogući ishodi ako idemo na sud?nije mi do toga da se tužakam,nego samo hoćemo mir i poštivanje u vlastitom dvorištu.

  9. služnost je upisana u korist susjedima za prolaz do njihove kuće (u širini 2,5m)pošto nemaju drugi prilaz na cestu,a na teret naše parcele.riječ u biti da taj put prolazi kroz naše dvorište...znači na obje čestice su kuće.pošto u katastru piše da je prolaz namijenjen za pješački put i sprovod stoke -mene zanima dali se može netko treći koji nije vlasnik tuda voziti i dali mogu zabraniti istima prolaz...znači ako netko dođe susjedima u posjetu dali može vozilom preći preko našeg dvorišta ili treba ostaviti vozilo negdje drugdje i onda proći pješice

     

    , felixx je napisao:

    Kakav je to put, tko se sve njime koristi i kako (prolazi pješice, vozi), u čiju korist je upisana služnost, itd.

    Nadalje, kakva je to čestica (oranica, gradilište, čestica sa nekom kućom), koristi li sada netko česticu i je li koristio i ostatak čestice?

    evo probao sam malo detaljnije objasniti situaciju pa Vas molim za odgovor,hvala

  10. Pozdrav...imam pitanje u vezi prava služnosti puta

    Nasljedili smo česticu na kojoj je uknjiženo pravo služnosti kolnog puta radi sprovoda stoke i pješačkog puta do susjedne kuće,pa me zanima dali se tim putem smije voziti motornim vozilima - automobil,kamion,traktor itd...i dali se to pravo odnosi samo na vlasnika ili može svatko tuda prolazit kako mu paše?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija