Jump to content

jobbrecht

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je jobbrecht objavio

  1. Hvala.

    Što se toga tiče, ZAMP na svom FAQ na web-stranici kaže ovako:

    Citiraj

    HDS ZAMP ne pruža zaštitu od krađe autorskih djela. Autor koji prijavi djelo u HDS ZAMP-u napravio je svojevrsnu pohranu, na način da HDS ZAMP može potvrditi da je autor djelo zaista i prijavio određenog datuma. No, kako bi se autor apsolutno zaštitio i kasnije mogao dokazati da je on autor određenog djela, savjetuje se da ono što je napisao (glazbu ili tekst) pošalje preporučeno na svoju adresu, te po primitku pošte istu ne otvara. Tako zapečaćena pošta može poslužiti kao dokaz, ukoliko kasnije dođe do spora, s obzirom da se vidi tko ju je poslao i kada.

    Je li ova moja varijanta sa Certiliom u biti istovjetna ovom slanju preporučenom pošiljkom, tj. bi li bila jednako 'jaka' kao dokaz na sudu?

    Odnosno - ima li smisla da si šaljem vlastite skladbe preporučeno i ne otvaram ako sam to napravio na ovaj način Certiliom?

  2. Molim pomoć oko jedne hipotetske situacije.

    Dobio sam posao asistenta na sveučilištu u npr. Rijeci.

    U Rijeci mi je i prijavljeno prebivalište, ali tamo živim samo u srpnju i kolovozu.

    Rad u nastavi na faksu je dva dana. Plan mi je živjeti u Zagrebu (boravište) većinu tjedna zbog privatnih razloga i putovati u Rijeku na ta 2 dana.

    Problem? Sveučilište me zaposlilo misleći da ću živjeti u Rijeci (s obzirom na adresu prebivališta) i da mi neće morati plaćati putne troškove. Ja, međutim, ne želim živjeti u Rijeci.

    a) ima li sveučilište pravo odbiti mi plaćati putne troškove Zagreb-Rijeka-Zagreb s obzirom da su motivi za stanovanje u Zagrebu privatni?

    b) mogu li dobiti otkaz ako nastavim inzistirati na tome da ne želim živjeti u Rijeci?

    c) tijekom natječaja, koliki faktor ima mjesto prebivališta/boravišta kandidata za zaposlenje u državnim tijelima? Jesam li imao prednost jer imam prebivalište u Rijeci?

    d) ako osim toga odem i na doktorat u npr. Ljubljani na predavanja 1-2x mjesečno, plaća li mi sveučilište i putne troškove do tamo? (i to od Zga ili od Rijeke?)


    P.S. Tko financira putne troškove? Ministarstvo (kao i plaću) ili samo sveučilište?

  3. Ovako imam jedan slučaj s plagijatom, možda mi tko može pomoći.

    Jedna relativno nepoznata osoba napisala je 2002. godine pjesmu koja se izvodila lokalno (vokalno-instrumentalni sastav u jednoj crkvi). Pjesmu svakako svi znaju koji idu u tu crkvu, pa i šire. Pjesma nikad nije javno objavljena na YT niti na nekom CD-u ili albumu, samo se često izvodila i kažem, mnogi bi potvrdili da se izvodi već godinama.

    Neki dan gledam CMC i nailazim na neku random pjesmu (nije jako poznata) jedne pjevačice hrvatske: REFREN JE IDENTIČAN. Osim teksta naravno. Harmonije i melodija su isti 95%. Gledam na youtube, izašla je pjesma nakon 2010.!

    Iako se radi o onoj tipičnoj sekvenci Am-D-G-C... koja se koristi u mnogim skladbama, opet mislim da je svakako riječ o plagijatu jer melodija je identična!

    Koliko je vjerojatno da dvoje različitih ljudi napiše isti refren? Ima li osoba pravo tužiti autora plagijata i kako?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija